Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

 Συγκέντρωση της ΚΝΕ την Παρασκευή ενάντια στις προτάσεις του ΚΕΠΕ.

 Σε συγκέντρωση την Παρασκευή 31 Γενάρη στις 5 το απόγευμα στην Ομόνοια και πορεία στα γραφεία του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Επιχειρήσεων (ΚΕΠΕ) με αφορμή τις προτάσεις του Κέντρου για την υπερεκμετάλλευση των νέων καλεί η  Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕΠΕ, με άρθρο του ερευνητή του Ιωάννη Χολέζα, που δημοσιεύτηκε στο πρώτο τεύχος του Μηνιαίου Δελτίου Οικονομικών Εξελίξεων, προτάθηκε η κατάργηση του κατώτατου μισθού, για νέους έως 29 ετών, μέχρι και για ένα έτος από την πρόσληψή τους ως κίνητρο για τις επιχειρήσεις στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας.


Όπως υπογραμμίζει η ΚΝΕ, οι προτάσεις του ΚΕΠΕ αποτελούν νέα ωρολογιακή βόμβα και έρχονται σαν συνέχεια των συμβάσεων μιας μέρας, ενός μήνα, των δήθεν «δοκιμαστικών περιόδων» στη δουλειά, των προγραμμάτων «επιταγής εισόδου των νέων στην εργασία», της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που διαχωρίζει τους μισθούς των εργαζομένων σε άνω και κάτω των 25 ετών.

Η ανακοίνωση - κάλεσμα της ΚΝΕ είναι η παρακάτω:

«Οι προτάσεις του ΚΕΠΕ (Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Επιχειρήσεων) αποτελούν μια νέα ωρολογιακή βόμβα, που συνενώνει όσα σκέφτονται και όσα υλοποιούν κυβερνήσεις - ΕΕ - μονοπωλιακοί όμιλοι.

Στο όνομα της “ανάπτυξης” προτείνουν:

- Οι νέοι μέχρι 29 χρονών να δουλεύουν για ένα χρόνο χωρίς κατώτατο μεροκάματο.

- Να περιπλανιούνται στα διάφορα προγράμματα ανακύκλωσης της φτώχειας και της ανεργίας. Δηλαδή να μην έχουν να πληρώσουν ούτε το εισιτήριο για τις μετακινήσεις τους.

- Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζουν για τη νέα γενιά.

Οι προτάσεις αυτές έρχονται σαν συνέχεια των συμβάσεων μιας μέρας, ενός μήνα, των δήθεν "δοκιμαστικών περιόδων" στη δουλειά, των προγραμμάτων "επιταγής εισόδου των νέων στην εργασία", της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που διαχωρίζει τους μισθούς των εργαζομένων σε άνω και κάτω των 25 ετών. Μέτρα που δήθεν θα αντιμετώπιζαν την ανεργία των νέων, θα τους διευκόλυναν να μπουν στην αγορά εργασίας.

Η ανεργία όμως, ειδικά στους νέους, όχι απλώς δε μειώθηκε, γιγαντώθηκε. Επιβεβαιώνεται ότι "κρυφός πόθος" τους είναι να τσακίσουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα, να γενικεύσουν την απλήρωτη, ανασφάλιστη δουλειά σε όλους τους εργαζόμενους για την κερδοφορία των καπιταλιστών.

Ανάπτυξη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και δουλειά με δικαιώματα είναι έννοιες ασυμβίβαστες.

Δε θέλουν και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ανεργία.

Αντί να εξασφαλίσουν στοιχειώδη μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, "σπρώχνουν" ζεστό χρήμα στους μονοπωλιακούς ομίλους.

Αυτή είναι η περιβόητη "ελευθερία" που υπόσχονται ΕΕ, κυβερνήσεις: "Ελευθερία" της εργοδοσίας να υπερεκμεταλλεύεται τους νέους για όσο θέλει, να τους απολύει κατά πώς τους βολεύει, να τους μετακινεί από επιχείρηση σε επιχείρηση, από κλάδο σε κλάδο, από χώρα σε χώρα. Η "ελευθερία" να είσαι κακοπληρωμένος, μισοάνεργος - μισοεργαζόμενος, τη μια εδώ, την άλλη εκεί.

Να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος περιμένοντας το "τέρας", που σπρώχνει τη νεολαία στην ανεργία, στη μισοαπασχόληση, στην αμορφωσιά, στη φτώχεια, να μεταμορφωθεί σε "πεντάμορφη". Το σάπιο σύστημα που μας καταδικάζει στη φτώχεια και την ανεργία, η ένωση των εκμεταλλευτών και των κυβερνήσεών τους, η ΕΕ, χειρότερα γίνονται, καλύτερα όχι.

Οι νέοι μισοάνεργοι - μισοαπασχολούμενοι, οι νέοι των εργατικών, λαϊκών οικογενειών που βρίσκονται στις σχολές μαθητείας, στα ΤΕΙ και ΑΕΙ, στα σχολεία να υπερασπίσουν τη ζωή τους.

Να δυναμώσουν τον αγώνα, μαζί με τα συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, για:

Να μην υπάρχει νέος που θα δουλεύει με μισθό κάτω από 751 ευρώ.
Κανένας διαχωρισμός των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και για όλο το διάστημα της ανεργίας.
Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
Οι εργαζόμενοι στα διάφορα προγράμματα να πληρώνονται κάθε μήνα και να δικαιούνται ταμείο ανεργίας μετά το τέλος του 5μηνου.
Νέα νέε, μη μένεις με σταυρωμένα τα χέρια! Οργανώσου, αντιστάσου, πάλεψε»!

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: