Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των αγροτών.Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος.

 Ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς και στήριξης των δίκαιων αιτημάτων της εξέδωσε η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, στην οποία σημειώνει:


«Η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες που βγαίνουν, με τα τρακτέρ, στους δρόμους, δίνοντας μια ακόμα σκληρή μάχη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των μονοπωλίων.

Οι μικροί και μεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι μάχονται για την επιβίωση και, ταυτόχρονα, για να δουν καλύτερες μέρες. Αντιστέκονται στη φορολογική επιδρομή που εξαπέλυσε εναντίον τους η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η οποία τους οδηγεί, γρηγορότερα, στο ξεκλήρισμα. Παλεύουν να κρατήσουν τα σπίτια, τα χωράφια, το βιος τους που επιχειρούν να τους το αρπάξουν η εφορία και η τράπεζα.
Αντιδρούν στην επίθεση χαρατσώματος, που αποδεκατίζει το πενιχρό εισόδημά τους. Αγωνίζονται για να μπορούν να καλλιεργούν τη γη τους και να εκτρέφουν τα ζώα τους, εξασφαλίζοντας εισόδημα για μια αξιοπρεπή ζωή και φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του λαού μας.
Απέναντι, κι αυτή τη φορά, η αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά έχει τα μονοπωλιακά συμφέροντα, ντόπια και ξένα, την ΚΑΠ της ΕΕ, που υπηρετεί, με ζήλο και συνέπεια, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Η ΚΑΠ και, γενικότερα, η αντιλαϊκή πολιτική, τους ξεκληρίζει για να περάσουν, ολοκληρωτικά, η γη και η παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και καπιταλιστών. Κι αν αυτό επιτραπεί να γίνει, τότε η διατροφή του ελληνικού λαού θα περάσει, εξολοκλήρου, στα χέρια της μονοπωλιακής καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και κερδοσκοπίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τσέπη, αλλά και για την υγεία των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Είναι η ίδια πολιτική που έχει προκαλέσει 1,5 εκατ. άνεργους, τους δεκάδες χιλιάδες αστέγους, τους εκατοντάδες χιλιάδες πεινασμένους, που εμπορευματοποιεί την Υγεία και την Παιδεία, που χαρατσώνει, άγρια, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων.
Να γιατί ο αγώνας επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς αφορά, άμεσα, την εργατική τάξη κι όλο το λαό. Και να γιατί απαιτείται η κοινή πάλη, η συμμαχία εργατών - αγροτών - μικρών ΕΒΕ - νεολαίας και γυναικών των λαϊκών οικογενειών, με στόχο την ανατροπή της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής και τη δημιουργία των κοινωνικών και πολιτικών προϋποθέσεων για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, εκτός των τειχών της ΕΕ, προς το συμφέρον της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού.
Το ΚΚΕ στέκεται και τώρα, όπως πάντα, στο πλευρό της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς. Στηρίζει τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα του αγώνα της. Η κοινή πάλη, η συμμαχία με την εργατική τάξη θα δώσει δύναμη και προοπτική σ' αυτόν τον αγώνα. Καλούμε τους αγρότες να σκεφτούν τις θέσεις και να δουν τη στάση των άλλων κομμάτων και να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ φορτώνει, καθημερινά, νέα βάρη στις πλάτες της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς για να την ξεπαστρέψει μια ώρα αρχύτερα. Κι επικαλούμενη την οικονομική αδυναμία του κράτους, αρνείται την ικανοποίηση των δίκαιων αγροτικών αιτημάτων.
Ταυτόχρονα, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους αγρότες για να σταματήσουν την κινητοποίηση. Για να το πετύχει δε διστάζει να χρησιμοποιήσει εναντίον τους τους κρατικούς μηχανισμούς και, ήδη, οργανώνει εκφοβιστικές περιπολίες αστυνομικών στα χωριά, απειλώντας με στήσιμο κι άλλων αγροτοδικείων.
Στον "ντορό" στήριξης της πολιτικής ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Στα λόγια εμφανίζεται ότι, τάχα, ενδιαφέρεται για τα μεγάλα αγροτικά προβλήματα και... συμπάσχει για τα βάσανα των φτωχών αγροτών, αλλά στην πράξη και στην πραγματικότητα βρίσκεται στη μεριά των εκμεταλλευτών και αντιπάλων τους. Λέει ότι στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αλλά, επί της ουσίας, επιχειρεί να τις αποπροσανατολίσει και να τις υπονομεύσει.
Αποδέχεται τις βασικές επιλογές και τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ και "ορκίζεται" στο όνομα του ευρωμονόδρομου, που έχει αποδειχτεί ολέθριος και θανατηφόρος για τη μικρομεσαία αγροτιά. Είναι υπέρ της επιχειρηματικής, καπιταλιστικής γεωργίας και υπέρ του μεγαλοαγρότη - επιχειρηματία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αρνητική του θέση για την εκτροπή του Αχελώου - είναι, μάλιστα, ο κατεξοχήν πολέμιός της - με την οποία συντάσσεται με τα μεγάλα συμφέροντα που πολεμούν ένα έργο ζωτικής σημασίας για την αγροτιά της Θεσσαλίας. Και το κάνουν γιατί θέλουν η αγροτική ανάπτυξη της περιοχής να είναι αποκλειστικά στα χέρια των μονοπωλίων και "να βγουν από τη μέση" οι μικρομεσαίοι αγρότες.
Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς χρειάζεται και μπορεί να δυναμώσει, πιέζοντας περισσότερο για την ικανοποίηση των αγροτικών διεκδικήσεων. Βεβαίως, τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς θα συνεχίζονται όσο θα εφαρμόζεται αυτή η αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική κι όσο η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια των μονοπωλίων, των εκμεταλλευτών του κόπου των αγροτών και του λαού μας.
Γι' αυτό οι μικρομεσαίοι αγρότες χρειάζεται να δώσουν και πολιτική απάντηση στους αντιπάλους τους, κυβέρνηση και κόμματα του ευρωμονόδρομου. Δε φτάνει πια η οργή και δεν αρκεί ο αγώνας. Χρειάζεται να σταλεί το μήνυμα από όλες τις κατευθύνσεις - και με την ψήφο για την ενίσχυση του ΚΚΕ - κι αποτελεί άμεση κι επιτακτική ανάγκη να συγκροτηθεί η κοινωνική, λαϊκή συμμαχία που "θα φέρει τα πάνω κάτω". Γιατί χωρίς να 'ρθούν "τα πάνω κάτω" δεν μπορεί ν' αλλάξει προς το καλύτερο η μοίρα και η ζωή της μικρομεσαίας αγροτιάς και του ελληνικού λαού, γενικότερα».

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: