Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» : Εργατική λαϊκή πάλη ενάντια στην ΕΕ και τις διακρατικές καπιταλιστικές ενώσεις.

 Δελτίο Τύπου της «Πρωτοβουλίας» για τη Συνάντηση της Γραμματείας


 Στις 27/1/2014, στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της 9μελούς Γραμματείας της «Πρωτοβουλίας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για τη μελέτη και επεξεργασία των ευρωπαϊκών ζητημάτων και το συντονισμό της δράσης τους», στην οποία συμμετέχουν 29 κόμματα από 26 χώρες της Ευρώπης και ιδρύθηκε στις 1/10/2013. Στο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε σημειώνεται:

«Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΚΚΕ, του Κόμματος Εργατών Ιρλανδίας, του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας, του Κομμουνιστικού Κόμματος (Ιταλία), του Ουγγρικού Εργατικού Κόμματος, του Κομμουνιστικού Κόμματος Σλοβακίας, του Κομμουνιστικού Κόμματος Σουηδίας, του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας. Για λόγους υγείας δεν μπόρεσε να λάβει μέρος ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λετονίας.
Οι εργασίες της συνεδρίασης ήταν ανοιχτές για όλα τα μετέχοντα κόμματα στην "Πρωτοβουλία" και σ' αυτήν συμμετείχαν ακόμη εκπρόσωποι της Ενωσης Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας και του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ενωσης.
Η συνεδρίαση ενέκρινε τη "ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ - ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΛΗΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ". Η Διακήρυξη, που είναι ανοιχτή για υπογραφή και από άλλα Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης, θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν ακόμη ζητήματα που αφορούν άλλες κοινές παρεμβάσεις της "Πρωτοβουλίας" που θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Στις παρεμβάσεις, μεταξύ των άλλων, συμπεριλαμβάνονται η καταδίκη του Αντικομμουνισμού, οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και οι συνέπειες κατά των εργαζομένων, η Κοινή Εξωτερική Πολιτική, Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας της ΕΕ και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, η αποκάλυψη του ρόλου των "Ευρωκομμάτων", παρεμβάσεις για την Ανεργία, την Υγεία, την Παιδεία, τους Αγρότες κ.ά.
Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε η διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων της "Πρωτοβουλίας" σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Η Γραμματεία ενέκρινε τοποθέτηση ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ στην Κέντροαφρικανική Δημοκρατία, για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, για το νέο έγκλημα σε βάρος των μεταναστών στο Φαρμακονήσι, ενάντια στην εφαρμογή ενός νέου αντικομμουνιστικού νόμου στη Γεωργία (σ.σ. Παραθέτουμε τις ανακοινώσεις αυτές παρακάτω).
Επίσης, προώθησε λύσεις σε τεχνικά-λειτουργικά ζητήματα για την ιστοσελίδα της "Πρωτοβουλίας" και την Τεχνική Γραμματεία της.
Τέλος, αποφάσισε να προκηρύξει διαγωνισμό αφίσας-πλακάτ με θέμα: "Η πάλη των λαών της Ευρώπης ενάντια στην ΕΕ και στις διακρατικές καπιταλιστικές ενώσεις"».

Δεν υπάρχουν σχόλια: