Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Αλλαγή στο πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

 Σε τρεις διαφορετικές μέρες θα διεξαχθούν οι εκδηλώσεις του 4ου Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ της ΚΝΕ, μετά από μια αλλαγή που επήλθε στο πρόγραμμα. 


Eτσι, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν το απόγευμα της Παρασκευής 20 Δεκέμβρη, το πρωί του Σαββάτου 21 Δεκέμβρη και το απόγευμα του Σαββάτου 28 Δεκέμβρη.
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό (Λεωφόρος Ηρακλείου 145) με ελεύθερη είσοδο για τα παιδιά και τους γονείς τους. Ο χώρος θα είναι διαμορφωμένος σαν ένα πολύχρωμο «καλικαντζαροχωριό» και τόσο οι παραστάσεις όσο και τα εργαστήρια είναι διαλεγμένα έτσι ώστε να απευθύνονται σε κάθε παιδική ηλικία από 1 έως και 12 χρονών.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:


Παρασκευή, 20 Δεκέμβρη

17.30 Παράσταση Καραγκιόζη από τον Θ. Λιούνη.
18.30 Γιορτινό εργαστήρι.
19.30 «Ο ποντικός και η θυγατέρα», παράσταση κουκλοθέατρου από το εργαστήρι Μαιρηβή (για παιδιά 5-12 χρόνων).

Σάββατο, 21 Δεκέμβρη

10.30 Εργαστήρι πειραμάτων.
12.00 «Το Καλικαντζαράκι των Χριστουγέννων», παράσταση χορού... από παιδιά για παιδιά (από 1 έως 7 χρόνων).
12.45 «Η Λιχουδοχώρα», θεατρική παράσταση από ομάδα της ΚΝΕ (για παιδιά 6-12 χρόνων).

Σάββατο, 28 Δεκέμβρη

18.00 Εργαστήρι: Μαγειρεύουμε για τα Χριστούγεννα.
19.30 «Η Αλίκη στη χώρα των Χριστουγέννων», μουσικοθεατρική παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες από την Ι. Μπόικο (για παιδιά 2-7 χρόνων).
20.30 Πάρτι.
Ολη την ώρα των εργαστηρίων, θα υπάρχει χώρος ζωγραφικής και απλών χριστουγεννιάτικων κατασκευών για τα πολύ μικρά παιδιά. Θα υπάρχει ακόμα θεατρικό παιχνίδι, ενώ θα γίνεται ανταλλαγή παιδικών βιβλίων και θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο.
Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη πρωτοχρονιάτικη γιορτή για παιδιά με πλούσιο πρόγραμμα, διοργανώνουν οι Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την Κυριακή 29 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: