Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ,
το μήνυμα του Νοέμβρη!

Η συμπλήρωση σαράντα χρόνων από την αντιφασιστική - αντιιμπεριαλιστική εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973, αντί να ξεμακραίνει τα μηνύματα εκείνης της ανάτασης του λαού και ειδικά της νεολαίας, τα φέρνει πιο κοντά, τα κάνει επιτακτικά επίκαιρα. Τα αιτήματα για ψωμί, παιδεία, ελευθερία και ανεξαρτησία, αναδείχνονται σε ζωτικές ανάγκες του σήμερα για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας που ζει σε συνθήκες μιας άγριας επίθεσης από τους κεφαλαιοκράτες και τους ιμπεριαλιστές. Μια επίθεση που μας έχει γυρίσει δεκαετίες πίσω, που έχει κατεδαφίσει δικαιώματα και κατακτήσεις και θέλει να μετατρέψει τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε σύγχρονους δούλους. Ο δρόμος του Νοέμβρη είναι ο δρόμος της μαζικής και μαχητικής λαϊκής αντίστασης και πάλης, είναι η άρνηση στην υποταγή και ο πλήρης διαχωρισμός με τις πολιτικές του συμβιβασμού, της συνδιαλλαγής και των κοινοβουλευτικών αυταπατών.



Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους να πάρουν τις τύχες και το μέλλον στα χέρια τους. Να μπούνε ορμητικά σε καθημερινούς αγώνες αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της Ευρωπαϊκής ληστρικής Ένωσης. Να παλέψουν για ψωμί και ανθρώπινη δουλειά, πραγματικούς μισθούς και μεροκάματα, αξιοπρέπεια. Να συστρατευθούν σε ένα Μέτωπο Αντίστασης για να εμποδιστούν οι πολιτικές πλήρους κατεδάφισης και ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας και της Ασφάλισης. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πολιτικές εξαθλίωσης και πείνας, να εμποδιστούν οι απολύσεις, να πάψει η φορομπηξία στα λαϊκά στρώματα, στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους και στους αγρότες. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και όλες οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας και των ξένων αφεντικών της χώρας δεν θα σταματήσουν την άγρια επίθεση ενάντια στο λαό από έλεος και από μόνες τους. Αυτοί μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους και πετυχαίνουν του στόχους τους για λογαριασμό των τεράστιων κερδών που συγκεντρώνουν οι πολυεθνικές, οι κεφαλαιοκράτες και οι ξένοι τοκογλύφοι. Ο αγωνιζόμενος λαός μόνο μπορεί να τους σταματήσει και να ανατρέψει την πολιτική που εφαρμόζουν.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό και τη νεολαία να κάνει τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου μια νέα αφετηρία για το ξεδίπλωμα της αντιιμπεριαλιστικής και αντιφασιστικής πάλης. Και τα δύο μέτωπα μάς καλούν να παραδειγματιστούμε από τους αλλοτινούς αγώνες του λαού μας και να γράψουμε τη δική μας ιστορία. Η χώρα και ο λαός μας, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές και η δημόσια περιουσία, η ανθρώπινη εργασία και ο πλούτος που δημιουργεί, έχουν γίνει κτήμα των ιμπεριαλιστών και των δανειστών-τοκογλύφων, των ευρωπαϊκών πολυεθνικών και των κυρίαρχων της Ευρωπαϊκής λύκο-συμμαχίας. Δόθηκαν με βούλες και υπογραφές από τις κυβερνήσεις και την ντόπια ολιγαρχία, η οποία πάντα στήριζε την εξουσία της πάνω στο λαό στη συμμαχία και την υποταγή της στα ξένα αφεντικά. Η αντιφασιστική πάλη είναι στενά δεμένη με τους αγώνες ενάντια στην ιμπεριαλιστική κηδεμονία και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Οι φασίστες και παλιά και τώρα ήταν οι μπράβοι των καπιταλιστών στις δύσκολες εποχές των οικονομικών κρίσεων και των μεγάλων επαναστατικών κοινωνικών κυμάτων. Ο φασισμός είναι το αξεχώριστο άκρο του αστικού καπιταλιστικού κόσμου, των καθεστώτων της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, το όργανο αποπροσανατολισμού των ανέργων και των μικροαστικών στρωμάτων και τρομοκράτησης των κοινωνικών κινημάτων αντίστασης και ανατροπής. Το κυνηγητό ενάντια στη Χρυσή Αυγή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι υποκριτικό και δεν πρέπει να ξεγελά. Η ίδια αυτή κυβέρνηση είναι στην ουσία ακροδεξιά, εχθρός του αγωνιζόμενου λαού, και χρησιμοποιεί σχεδόν πάντα την άγρια καταστολή και τη φασιστικοποίηση για να περάσει την πολιτική της.

Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν ήρθε ουρανοκατέβατα. Ήταν αποτέλεσμα μακροχρόνιας πάλης των δυνάμεων της αντίστασης στο φασισμό, που κατάφεραν με επιτυχία να επικοινωνήσουν με τα ρεύματα της νεανικής ριζοσπαστικοποίησης και της εργατικής οργής. Έγινε κόντρα στις πολιτικές συμβιβασμού και αναζήτησης πολιτικών λύσεων με τους αμερικανοκίνητους χουντικούς. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα και πάντα, μπροστά στο λαϊκό και εργατικό κίνημα δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά: ο δρόμος του μαζικού εξωκοινοβουλευτικού αγώνα, της αντίστασης και της ανατροπής και ο δρόμος του συμβιβασμού, της υποταγής στα αστικά πλαίσια και των κοινοβουλευτικών αυταπατών. Όπως και τώρα, που τα δύο κόμματα της επίσημης ρεφορμιστικής αριστεράς, με διαφορετικούς τρόπους, επιδιώκουν να κρατάνε το λαό και τα κινήματα αντίστασης στην γωνία. Να παραμένουν σιωπηλά ακροατήρια, υποψήφιοι ψηφοφόροι, διασπασμένοι και διαχωρισμένοι για να πετυχαίνεται η καθήλωση και η πολιτική χειραγώγηση.

Το ΚΚΕ(μ-λ) προσπαθεί να συμβάλει στην προσπάθεια να χτιστεί μέσα στο λαό, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στη νεολαία το Μέτωπο Αντίστασης. Στα πλαίσια αυτής της πάλης που διεξάγει συμμετέχει ε-νεργά στη Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, η οποία σταδιακά συσπειρώνει αγωνιστές και ριζώνει σε πόλεις, γειτονιές και εργασιακούς χώρους. Καλεί κάθε αγωνιστή, κάθε εργαζόμενο, νέο και άνεργο που θέλει να παλέψει μαζί με το λαό να πάρει μέρος σε αυτήν την προσπάθεια:
- Να πυκνώσει τις γραμμές της Λαϊκής Αντίστασης.
- Να αγωνιστεί για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της ιμπεριαλιστικής
εξάρτησης.
- Ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων.
- Ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και τις υπαγορεύσεις τους.
- Για τη δημιουργία ενός μαχητικού λαϊκού κινήματος διεκδίκησης και ανατροπής,
με σταθερό στόχο μια Ελλάδα ανεξάρτητη με αφέντη του εργαζόμενους και το λαό της.

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ!
ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!

15-11-2013


Δεν υπάρχουν σχόλια: