Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

«Οταν ο ήλιος... »...Θεατρική παράσταση.

 Αθήνα, περίοδος Κατοχής. 



Η δεκαεξάχρονη Ζωή προσπαθεί να καταλάβει... Προσπαθεί να καταλάβει γιατί ο πόλεμος, γιατί οι θάνατοι, γιατί η κατάκτηση της χώρας από τους Ναζί, γιατί η πείνα και οι κακουχίες. Και σιγά σιγά, αρχίζει να αντιδρά με τις μικρές της δυνάμεις ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα η πολυπόθητη ελευθερία...
«Οταν ο ήλιος...», ένα από τα πιο αγαπημένα μυθιστορήματα της Ζωρζ Σαρή «ζωντανεύει» από τις 27 Οκτωβρίου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη από την ομάδα νέων ηθοποιών «Πεδίο Τέχνης», για δεύτερη χρονιά, μετά την επιτυχία που σημείωσε η παράσταση τον περασμένο Απρίλιο στο Θέατρο Τέχνης.
Μαζί τους ο Γιάννης Δεγαΐτης και η Κατερίνα Ζιώγου.
Η Ζωρζ Σαρή αφηγείται το παραμύθι της ζωής της και συναντά το θέατρο που τόσο αγαπά. Μαζί της η Αλκη Ζέη, παντοτινή συνοδοιπόρος της. Μας διηγούνται την ιστορία της ιταλικής εισβολής και της γερμανικής κατοχής της Ελλάδας. Οπως κάθε αληθινό παραμύθι είναι σκληρό, τρομαχτικό. Και παράλληλα γλυκό, λαμπερό, αισιόδοξο. Κι όταν όλα δείχνουν πως τελειώνουν το παραμύθι άλλο δεν κάνει παρά να ξεκινά πάλι απ' την αρχή.
«...Οταν οι μανάδες εξαντλούν τα παραμύθια των άλλων πρέπει να λένε στα παιδιά τους το δικό τους παραμύθι, το αληθινό παραμύθι. Εγώ δεν θέλω να ξεχάσω. Κι όταν τα παιδιά μου κάποια μέρα θα με ρωτάνε "μητέρα, ήσουν ποτέ μικρή;" εγώ θα γελάω και θ' απαντάω "δεν ήμουν μικρή, είμαι μικρή" και θ' ανοίγω τα βιβλία...».
Διασκευή: Βένια Σταματιάδη. Σκηνοθεσία: Δημοσθένης Φίλιππας. Σκηνικά: Κέλλυ Βαρσάνη. Κοστούμια: Αντα Καλαποθάκου. Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα. Μουσική επιμέλεια: Στέλιος Κωτσόβολος. Επιμέλεια προβολών - video: Βλάσης Σκουλής. Παίζουν: Γιάννης Δεγαΐτης, Κατερίνα Ζιώγου, Αναστασία Γεωργοπούλου, Αρτεμις Γρύμπλα, Γιάννης Δαμάλας, Αντιγόνη Δούμου, Αμαλία Καβάλη, Βασιλική Κίσσα, Ηλίας Λάτσης, Εκτορας Λιάτσος, Θανάσης Πατριαρχέας, Γιάννης Χαντέλης. Μουσικός-αφηγητής: Γιώργος Τσακνής. Στην παράσταση ακούγεται ηχογραφημένη η φωνή της Αλκης Ζέη. Παραστάσεις: Από 27 Οκτωβρίου 2013 έως 6 Ιανουαρίου 2014. Κυριακή στις 17.00 και Δευτέρα στις 20.00. Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: