Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Η Χρυσή Αυγή ξεβρακώθηκε στην βουλή, στηρίζοντας τους ναζί του Χίτλερ ! Σαν κότες οι χρυσαυγίτες απουσίαζαν κα δεν ψήφισαν υπέρ της έρευνας για τα θύματα του Ναζιστικού καθεστώτος.

Η συμφωνία για τη Διεθνή Υπηρεσία Αναζητήσεων, που προσφέρει δυνατότητα έρευνας για τα θύματα του εθνικοσοσιαλιστικού καθεστώτος της Γερμανίας, ψηφίστηκε απ' όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής, που απουσίαζε τη συγκεκριμένη στιγμή από την αίθουσα της Ολομέλειας. 


Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας εξέφρασε τη χαρά της κυβέρνησης, που όλα τα κόμματα τα οποία δέχονται την ιστορική αλήθεια του Ολοκαυτώματος και δεν προσπαθούν να πλαστογραφήσουν την ιστορία ψηφίζουν την επικύρωση της Συμφωνίας.
«Νομίζω ότι είναι μια ψήφος τιμής στη μνήμη των θυμάτων», ανέφερε.

Η συμφωνία που κυρώθηκε σήμερα από τη Βουλή ουσιαστικά αφορά την πρόσβαση σε αρχεία και έγγραφα που αφορούν τα θύματα των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης. Η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι η Διεθνής Υπηρεσία Αναζητήσεων παρέχει όλες τις πληροφορίες από τα αρχεία της που μπορεί να βοηθήσουν και να έχουν άμεσο ενδιαφέρον για το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που ζητούν τις πληροφορίες αυτές, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες και στους εκπροσώπους της Διεθνούς Επιτροπής αλλά και σε κυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις που τις ζητούν.
Στην παρέμβασή του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, ζήτησε διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση ότι η κύρωση της σύμβασης δεν θα δημιουργήσει νομικό, θεσμικό ή πολιτικό πρόβλημα στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «γίνεται πλέον θεσμικός εταίρος το Ομοσπονδιακό Αρχείο της Γερμανίας, κάτι που σημαίνει μεγαλύτερες δυνατότητες παρέμβασης των γερμανικών υπηρεσιών, οι οποίες δεν φημίζονται για την αμεροληψία τους».
(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Πηγή : www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: