Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ - ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 33 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.



Στις 28 Ιούλη συμπληρώνονται 33 χρόνια από τη δολοφονία της σ. 
Σωτηρίας Βασιλακοπούλου από την εργοδοσία της ΕΤΜΑ, έξω από το 
εργοστάσιο. 



Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου ήταν μέλος της ΚΝΕ και φοιτήτρια της Παντείου. Δολοφονήθηκε την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες και τις εργάτριες της ΕΤΜΑ.
Οι εντολές της εργοδοσίας ήταν ρητές: «Να μην πάρουν οι εργάτες προκηρύξεις του ΚΚΕ. Για κανένα λόγο…». Με ευθύνη της αστυνομίας και της εργοδοσίας, ένα από τα λεωφορεία της εταιρείας πέφτει πάνω στη Σωτηρία, την τσακίζει με τις πίσω ρόδες και φεύγει.
Η αστική δημοκρατία σταματάει στις πύλες των εργοστασίων και των μεγάλων επιχειρήσεων, σταματάει όταν οι εργαζόμενοι ορθώνουν ανάστημα απέναντι στην εργοδοσία. Αποκαλύπτεται η δικτατορία των μονοπωλίων, που μόνιμα, με κάθε μορφή στρέφεται ενάντια στους εργαζομένους και στη νεολαία, στη ζωή και στα δικαιώματά μας.
Σήμερα, σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, το κεφάλαιο ενισχύει ακόμα περισσότερο τον αυταρχισμό, την κρατική κι εργοδοτική βία, για να εξασφαλίζει την κερδοφορία του. Το «νόμος και τάξη» που εφαρμόζει η κυβέρνηση, και με την παλιά και με τη νέα της σύνθεση, έχει στόχο να βάλει τους νέους και τις νέες στα εργασιακά κάτεργα που έχουν ετοιμάσει κεφάλαιο-ΕΕ-αστικές κυβερνήσεις, χωρίς να βγάζουν άχνα. Να δουλεύουν μία ζωή χωρίς δικαιώματα. Να περιπλανιούνται μόνιμα από την ανεργία στην κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη δουλειά για να διασφαλίζουν τα κέρδη τους οι εκμεταλλευτές. Με αυτά τα υλικά θα γίνει και η καπιταλιστική ανάπτυξη, για την οποία πασχίζουν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Απάντηση σήμερα είναι να δυναμώσει η οργάνωση των νέων σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης, στις λαϊκές γειτονιές. Στα σωματεία, στις επιτροπές αγώνα και στους συλλόγους σπουδαστών, στις επιτροπές ανέργων, στις λαϊκές επιτροπές. Η συμμετοχή στην πάλη, στη διαμόρφωση στόχων και αιτημάτων, στις μαζικές διαδικασίες. Στην οργάνωση της λαϊκής αλληλεγγύης. Οι νέοι και οι νέες των εργατικών-λαϊκών οικογενειών να παλέψουν για τα σύγχρονα δικαιώματά τους στη δουλειά, στη ζωή, στην μόρφωση. Να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων.
Η ΚΝΕ τιμώντας τη θυσία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου καλεί τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση την Πέμπτη 25 Ιούλη, στις 7.30 το απόγευμα στο πρώην εργοστάσιο της ΕΤΜΑ (Αγ. Άννης & Ιερά Οδός).


Αθήνα 23 Ιούλη 2013                Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Πηγή : ΚΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: