Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Αφγανιστάν: Δέκα παιδιά νεκρά από βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.


Ένας βομβαρδισμός που πραγματοποίησε χθες το ΝΑΤΟ στην επαρχεία Κουνάρ του Ανατολικού Αφγανιστάν, στοίχισε τη ζωή σε δέκα παιδιά, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι. 


Ο Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, έσπευσε να κάνει λόγο για τραυματισμό «μέχρι δέκα γυναικών και παιδιών»

Ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε ενώ διεξαγόταν σφοδρή μάχη ανάμεσα σε αφγανικά και αμερικανικά στρατεύματα, από τη μια πλευρά, και Ταλιμπάν από την άλλη. «Πριν από το βομβαρδισμό, ένας Αμερικανός είχε σκοτωθεί και τέσσερα μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας είχαν τραυματισθεί σε μια επίθεση των Ταλιμπάν», σχολίασε ο Ουασιφουλάχ Ουασίφι, ο εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης της Κουνάρ.


Ο θάνατος ενός Αμερικανού πολίτη στο ανατολικό Αφγανιστάν ανακοινώθηκε χθες Σάββατο από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις χωρίς άλλες διευκρινίσεις. Ο εκπρόσωπος της ISAF επιβεβαίωσε πως πρόκειται για το ίδιο επεισόδιο.

Σύμφωνα με τον Αμπντούλ Ζαχίρ, τον κυβερνήτη της περιφέρειας του Σιγκάλ, όπου πραγματοποιήθηκαν οι μάχες, δέκα πτώματα παιδιών μεταφέρθηκαν από τους χωρικούς στο Ασάντ Αμπάντ, πρωτεύουσα της Κουνάρ, ενώ έξι γυναίκες εισήχθησαν στο επαρχιακό νοσοκομείο.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: