Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ: Αγωνιστικό διήμερο αύριο και μεθαύριο.


 Πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», την επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων, το νόμο - πλαίσιο κ.ά.



 Αύριο και μεθαύριο το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών διοργανώνει αγωνιστικό διήμερο δράσης στις σχολές, ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», ενάντια στη διάλυση των ΤΕΙ και την επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων, το νόμο - πλαίσιο και υπέρ του δικαιώματος στις δωρεάν σπουδές για κάθε σπουδαστή, για τη σίτιση και τη στέγαση.
Οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών θα προχωρήσουν σε τοπικές κινητοποιήσεις ανά τμήμα και σχολή. Μια τέτοια κινητοποίηση έγινε την Παρασκευή από τις Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στο ΕΜ Πολυτεχνείο.
Οι σπουδαστές προχώρησαν σε κατάληψη του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων και Ερευνας, απαιτώντας να σταματήσει τώρα κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο ΕΜΠ, να δοθεί τώρα κονδύλι από τον ΕΛΚΕ για τις ανάγκες των φοιτητών κ.ά.
Οι Επιτροπές Αγώνα τάσσονται ενάντια στην επιχειρηματική λειτουργία του ιδρύματος. Καταγγέλλουν τα σεμινάρια επιχειρηματικότητας που διοργανώνουν στο ΕΜ Πολυτεχνείο η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του ιδρύματος μαζί με το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ).
Παράλληλα, οι Επιτροπές Αγώνα καλούν τους σπουδαστές και τους Συλλόγους τους να συμμετάσχουν μαζικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» και τη διάλυση των ΤΕΙ, που θα γίνει στις 28 Μάρτη, στη 1 το μεσημέρι στην Ομόνοια.
Στην Κοζάνη, χτες το πρωί, οι σπουδαστές του ΤΕΙ, αμέσως μετά τη Γενική τους Συνέλευση όπου αποφάσισαν συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», πραγματοποίησαν μαχητική πορεία από το ΤΕΙ μέχρι την πόλη. Για σήμερα Τετάρτη, προγραμματίζουν κινητοποίηση στις 11 π.μ., στα διόδια Πολύμυλου όπου θα ανοίξουν τις μπάρες και θα επιβάλουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων και στις 8 το βράδυ συλλαλητήριο και ολονύχτια διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο Κοζάνης με συναυλίες, δρώμενα, κλπ. Αύριο θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στο ΤΕΙ στις 3 μ.μ. με θέμα τις επιπτώσεις του σχεδίου «Αθηνά» στους σπουδαστές. Την επόμενη Πέμπτη θα συμμετέχουν σε πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: