Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Απαράδεκτη η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου για κλείσιμο των τραπεζών.Ο Αναστασιάδης συνεχίζει την επικίνδυνη πορεία σχολιάζουν κύκλοι του ΑΚΕΛ.


   Χτυπήματα κατά της κυπριακής οικονομίας συνεχίζουν να δίνουν στελέχη του ΔΗΣΥ σύμφωνα με κύκλους του ΑΚΕΛ στην Κύπρο.


Μιλώντας στο «Κουτί της Πανδώρας» στελέχη του ΑΚΕΛ σχολίασαν πως «ο πρόεδρος κ. Αναστασιάδης έχει έτσι κι αλλιώς βάλει την Κύπρο σε μία καταστροφική πορεία αφού παρά το «ΟΧΙ» η πρόθεσή του να προχωρήσει από κοινού με το Eurogroup σε κούρεμα των καταθέσεων δημιουργεί αρνητικό κλίμα.
Πρώτα στην Κύπρο όπου είναι πολύ πιθανό με το άνοιγμα των τραπεζών να δημιουργηθεί σοκ από καταθέτες που φοβούνται το χειρότερο αλλά και στην Ευρώπη όπου ο οικονομικός παράγοντας αποδεικνύεται αναξιόπιστος».

Ως συνέχεια της προδοσίας χαρακτηρίζουν τα στελέχη του ΑΚΕΛ τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Χάσικου, το πρωί σε ελληνικό κανάλι, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα ξανανοίξουν οι κυπριακές τράπεζες. Τέτοια απόφαση δεν έχει παρθεί ούτε από την Ε.Ε. ούτε από την κυπριακή κυβέρνηση. Δημιουργεί έτσι ένα αρνητικό κλίμα κατά της Κύπρου και κυρίως κλίμα φόβου.

Το ΑΚΕΛ επεξεργάζεται πρόταση με βάση την οποία το κυπριακό κράτος μπορεί να εκδώσει ομόλογο για να καλύψει τις ανάγκες έξι δις από εσωτερικό και εξωτερικό δανεισμό έως το 2016. Το ομόλογο αυτό μπορεί να έχει την εγγύηση του δημοσίου, είτε μέσω εταιρίας που θα συγκεντρώνει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, είτε μέσω της εταιρίας αερίου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κύπρο αναμένεται να προτείνει οι επαφές του κύπριου Προέδρου με τους Ρώσους και ιδιαίτερα με τον Πούτιν να γίνουν παρουσία των αρχηγών των κυπριακών κομμάτων. Κι αυτό γιατί δεν θεωρούν πως ο κύπριος Πρόεδρος, Αναστασιάδης μεταφέρει πλήρως τη διάθεση του κυπριακού κοινοβουλίου και του κυπριακού λαού όπως έχει εκφραστεί μέχρι στιγμής. Χαρακτηριστικά τα στελέχη του ΑΚΕΛ σχολίασαν «ο κ. Αναστασιάδης και το κόμμα του θα ήθελαν ενδεχομένως να αποτύχει μια άλλη πορεία της Κύπρου γα να επιβεβαιωθεί ο δρόμος των μνημονίων τον οποίο έχει επιλέξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: