Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Θανάσης Παφίλης στον ΑΝΤ1: Αποδεικνύεται ότι μέσα στην ΕΕ και την εξουσία του κεφαλαίου, δεν μπορεί να έχεις φιλολαϊκή πολιτική.


Θανάσης Παφίλης στον ΑΝΤ1



Το αποτέλεσμα και αυτό που έχει σημασία, είναι ότι είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο, είτε οπουδήποτε αλλού, τα μέτρα που παίρνονται, είτε με «plan A» είτε με «plan B», δεν είναι φιλολαϊκά, αυτά θα τα πληρώσει ο κόσμος, τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «πρωινό ant1», o Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Και προσωρινή λύση να βρεθεί στην Κύπρο με δεύτερο πλάνο, τα μεροκάματα θα πέσουν κι άλλο, τα ασφαλιστικά δικαιώματα θα χτυπηθούν, θα γίνει ό,τι έγινε στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της ΕΕ, επισήμανε.


Οι νόμοι του καπιταλιστικού συστήματος είναι αδυσώπητοι, υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης και δεν αλλάζουν την κατάσταση ούτε προσφορές της εκκλησίας, ούτε ακόμα και αν βρεθεί ένα «plan B». Μέσα στην ΕΕ, με δεδομένη την πολιτική της και με την εξουσία στα χέρια του κεφαλαίου είναι αδιέξοδο.

Η κρίση του καπιταλισμού είναι βαθύτατη, σημείωσε, και για να ξεπεραστεί πρέπει να καταστραφεί ένα μέρος του κεφαλαίου και κυρίως να απαξιωθεί τελείως η εργατική δύναμη.

Αυτά τα μέτρα είναι συνολικά μέτρα, πρόσθεσε, που αποφασίζονται ομόφωνα από την ΕΕ -και από την ελληνική κυβέρνηση- και με γνώμονα το χαρακτήρα που έχει η ΕΕ, εκφράζουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Η Κύπρος, αποδεικνύει ότι με διαχείριση αυτής της κρίσης, μέσα στην ΕΕ και χωρίς να θιχτεί η εξουσία -δηλαδή αυτός που έχει την οικονομία στα χέρια του- δεν μπορείς να έχεις φιλολαϊκή πολιτική, επισήμανε ο Θ. Παφίλης, προσθέτοντας ότι το καπιταλιστικό σύστημα σαπίζει και παρασύρει τον κόσμο στην καταστροφή και τη βαρβαρότητα.

Η διέξοδος, υπογράμμισε, είναι έξω από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία, να πάρει ο λαός τον πλούτο στα χέρια του. Δύο απόψεις υπάρχουν, η μία να υποταχτείς στη βαρβαρότητα και η άλλη να παλέψεις για να την ανατρέψεις, εμείς είμαστε με τη δεύτερη, σημείωσε χαρακτηριστικά.  

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: