Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΚΚΕ(μ-λ) : Ο λαός της Χαλκιδικής θα νικήσει την κυβέρνηση της βίας!



Ο λαός της Χαλκιδικής θα νικήσει την κυβέρνηση της βίας!




Τα τάγματα εφόδου του Δένδια, του υπουργού της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, μπήκαν σήμερα το πρωί σαν ξένη κατοχική δύναμη στην Ιερισσό. Κτύπησαν και τραυμάτισαν μαθητές, έριξαν χημικά και δακρυγόνα σε σχολείο, μπαίνουν σε σπίτια, κυνηγούν ακόμη τους κατοίκους στους δρόμους της πόλης. Έχουν συλλάβει άγνωστο αριθμό. Είναι η εικόνα της Ελλάδας του μνημονίου, της υποταγής στις πολυεθνικές, στους χρυσοθήρες και τους μεγαλοεργολάβους τύπου Μπόμπολα που έχουν συνεταιριστεί με τα αρπακτικά.
Άξιος ο μισθός όλων. Αντιμετωπίζουν τον λαό της Χαλκιδικής σαν εχθρό και τρομοκράτη, σέρνουν 15χρονα παιδιά στην αστυνομία, τα τρομοκρατούν και τα βασανίζουν. Αυτή είναι η Ελλάδα της Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ιδέας που γιόρτασαν όλοι οι πλούσιοι, τα μεγάλα αφεντικά, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές παρέα με τον επίσημο πολιτικό κόσμο και τους πουλημένους διανοούμενους χτες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο λαός της Χαλκιδικής δεν θα λυγίσει. Θα βγει πιο δυνατός, πιο αποφασισμένος και πιο ενωμένος απέναντι στην βία και την τρομοκρατία. Θα υπερασπίσει μέχρι τέλους την ζωή των παιδιών του, το νερό, τα δάση και τον αέρα που αναπνέει. Στο τέλος αυτός θα νικήσει διώχνοντας τους χρυσοθήρες και τους κάθε λογής υπαλλήλους τους. Θα παραδώσει στην χλεύη της ιστορίας αυτούς που σήμερα το παίζουν δυνατοί πίσω από τα όπλα και τα ρόπαλα της αστυνομίας. Και θα είναι μέρα μεσημέρ!
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της αστυνομίας και των ΜΑΤ από την Ιερισσό. Την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. Να σταματήσουν οι προσαγωγές, οι βασανισμοί και οι απειλές. Καλούμε τον ελληνικό λαό να σταθεί δίπλα στον δίκαιο αγώνα του λαού της Χαλκιδικής και να εκφράσει με μαζικές κινητοποιήσεις την αλληλεγγύη του. Καλούμε τον λαό της Θεσσαλονίκης στο παλλαϊκό συλλαλητήριο το ερχόμενο Σάββατο για να δοθεί μια αποστομωτική απάντηση στους τρομοκράτες, στους χρυσοθήρες και την κυβέρνηση της βίας.


Γραφείο Τύπου
7 του Μάρτη 2013

Πηγή : ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: