Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ξεσηκωμός σε όλη την Αττική ! Την Τετάρτη Παναττική 24ωρη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα !


Την Τετάρτη Παναττική 24ωρη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στην επιστράτευση μετά από πρόταση των ταξικών δυνάμεων σε σημερινές έκτακτες συνεδριάσεις των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 

Παμπειραϊκή 24ωρη απεργία και από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, μετά από πρόταση των ταξικών δυνάμεων.Η απεργιακή συγκέντρωση των ναυτεργατών έχει οριστεί για τις 10 το πρωί στον Αγιο Διονύση.

Παράλληλα, καλεί τους συνδικαλιστές των πρωτοβάθμιων σωματείων στους χώρους δουλειάς να συζητήσουν την ανάγκη στήριξης και συμπαράστασης του αγώνα των ναυτεργατών. Να βρεθούν στο πλευρό τους γιατί ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.
Για την περιφρούρηση της απεργίας τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία καλούν σε συγκέντρωση στις 5.30 το πρωί της Τετάρτης στον  Ηλεκτρικό Σταθμό του ΗΣΑΠ, στον Πειραιά.
Μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά, στον Αγιο Διονύση, οΣάββας Τσιμπόγλου, Πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ κατήγγειλε την επιχείρηση συκοφάντησης του αγώνα των ναυτεργατών από τη συγκυβέρνηση καθώς και την πολιτική που εξυπηρετεί τα μονοπώλια και το κεφάλαιο. Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι ταξική οργάνωση και πάλη. Το μέλλον ανήκει στους εργάτες και όχι τα παράσιτα του κεφαλαιοκράτες, επισήμανε.
Οι ναυτεργάτες θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τόνισε μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ξουράφης μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση. Κάλεσε τους εργαζόμενους να μαζικοποιήσουν τα σωματεία, να οργανωθούν στα συνδικάτα απέναντι στα μονοπώλια και το κεφάλαιο.
Εκτάκτως συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Σε δηλώσεις του, το απόγευμα, ο Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ και μέλος της ΕΕ της ΠΝΟ δήλωσε:  «Η απόφασή μας είναι ομόφωνη και μία. Η απεργία συνεχίζεται κόντρα στην πολιτική επιστράτευση, καλούμε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά να υλοποιήσει την απόφασή του και τη ΓΣΕΕ να καλέσει την εργατική τάξη να βρεθεί στα λιμάνια στους καταπέλτες για να περιφρουρήσουν την απεργία και όλοι οι ναυτεργάτες έξω από τα πλοία».
Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση της ΠΝΟ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση. 
Την καταδίκη του ΚΚΕ στην απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους ναυτεργάτες εξέφρασε ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Δεν θα περάσει η πολιτική επιστράτευση σημείωσε καλώντας τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αυτό αγώνα. Στο πλευρό των ναυτεργατών, στο Λιμάνι του Πειραιά, βρίσκονται τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος και Δημήτρης Γόντικας, καθώς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, Θανάσης Παφίλης.
Στην απεργιακή συγκέντρωση στον 'Αγιο Διονύση, στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν με μαζική και δυναμική πορεία από την πλατεία Καραϊσκάκη τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και οι αγωνιστικές παρατάξεις «Δημοκρατική Ενότητα Λιμενεργατών» και ΔΑΣ Ναυτιλιακών Υπαλλήλων.
«Θα τους κηρύξουμε εμείς παράνομους»,  δήλωσε ο Θωμάς Παππάς, πρόεδρος του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» μετά την ανακοίνωση της πολιτικής επιστράτευσης. «Το έργο το έχουμε ξαναδεί όμως δεν θα υποχωρήσουμε. Έχουμε εμπειρία. 31 απεργίες είχαμε το προηγούμενο διάστημα που ήμασταν επιστρατευμένοι. Είναι γελασμένος ο Υπουργός αν νομίζει ότι θα καταστείλει τον αγώνα μας. Καλούμε σε συσπείρωση στον αγώνα μας. Θα τους κηρύξουμε εμείς παράνομους».
Δείτε ΕΔΩ το ΒΙΝΤΕΟ με τη δήλωση του Θωμά Παππά, Προέδρου του Σωματείου “Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ” και πλάνα από την πορεία μέχρι τον Άγιο Διονύση, στο λιμάνι του Πειραιά, όπου γίνεται αυτή την ώρα η απεργιακή συγκέντρωση των ναυτεργατών.
Ήδη, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία καλούν σωματεία εργαζομένων σε όλους τους κλάδους και Εργατικά Κέντρα να συνεδριάσουν άμεσα και να λάβουν αποφάσεις στήριξης του αγώνα των ναυτεργατών.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: