Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον πρωθυπουργό για την επιστράτευση των ναυτεργατών.


Προς τον Πρωθυπουργό



Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση και των ναυτεργατών, με την συνδρομή και των ΜΑΤ, δείχνει τον αχαλίνωτο αυταρχισμό της κυβέρνησης για να επιβάλλει τις νέες αξιώσεις των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών στον τουρισμό, που είναι σε βάρος των ναυτεργατών αλλά και των λαϊκών στρωμάτων που μένουν στα νησιά.

Η κλιμάκωση του αυταρχισμού της κυβέρνησης είναι συνέχεια της καταστολής του αγώνα των χαλυβουργών με τα ΜΑΤ, της επιστράτευσης στο Μετρό, της επίθεσης κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας, της χρήση χημικών από τα ΜΑΤ στο μπλόκο των αγροτών της Νίκαιας.
Η κυβέρνηση μέσα από την καταστολή επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους  εργαζόμενους  για να περάσει τα μέτρα που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα για να στηρίξει την ανάκαμψη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, που τα προωθεί με διαδικασίες κατεπείγουσες παρακάμπτοντας ακόμη και τη Βουλή όπως γίνεται με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Αυτός είναι ο νόμος και η τάξη που έχει κάνει σημαία της η κυβέρνηση για να ισοπεδώσει τον λαό.
Το ΚΚΕ καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό και την βαθιά αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης στηρίζει τον αγώνα των ναυτεργατών:
- Για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας που τσακίζει δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών και καταδικάζει δεκάδες νησιά σε απομόνωση.
- Άμεσα μέτρα ανακούφισης για όλους τους άνεργους.
- Ασφαλής, απρόσκοπτη και επαρκής σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα με ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που θα υπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες στις θαλάσσιες μεταφορές. 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Πρωθυπουργός πως τοποθετείται για όλα τα παραπάνω ζητήματα.

Η Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ

Αλέκα Παπαρήγα

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: