Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Το ΕΕΚ καταγγέλλει την επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση την Τετάρτη 30/1, στέλνοντας ΜΑΤ ενάντια σε εργάτες και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και συλλαμβάνοντας 35 εργάτες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες. 
Τα μέλη του ΠΑΜΕ βρέθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου καταλαμβάνοντας συμβολικά το γραφείο του υπουργού Βρούτση. Χωρίς «δεύτερες σκέψεις», επενέβη η ΕΛΑΣ συλλαμβάνοντας, ξυλοκοπώντας αγρίως και πνίγοντας στα χημικά όσους παρευρίσκονταν μέσα και έξω από το κτίριο.
Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν για παρέμβαση τους στη συστεγαζόμενη Επιθεώρηση Εργασίας και μέλη της «Συνέλευσης Ανέργων/Εργαζομένων στη Κοινωφελή Εργασία», τα οποία επίσης εισέπραξαν την βία των ΜΑΤ, κι απωθήθηκαν με γκλομπς, δακρυγόνα και κρότου λάμψης προς τη Πλατεία Κλαυθμώνος. Τη σκυτάλη ανέλαβαν τα ΜΜΕ, που παρουσίασαν φωτογραφίες εμφανώς στημένες από το γραφείο του υπουργού, με ένα οχετό λάσπης να διαχέεται για να δικαιολογηθούν και να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες βανδαλισμού στους συλληφθέντες, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν την επόμενη ημέρα στο αυτόφωρο. 

Η επίθεση δεν είναι τυχαία. Προσαρμοσμένη στο δόγμα της «μηδενικής ανοχής», η καταστολή επεκτείνεται σε όλη την εργατική τάξη, στην παραμικρή της κίνηση. Μετά την καταστολή του αγώνα του ΜΕΤΡΟ με την εισβολή των ΜΑΤ κι ΕΚΑΜ στο αμαξοστάσιο, μετά τις επιστρατεύσεις απεργών, η κυβέρνηση τώρα χτυπά στα πλαίσια μιας απλής συμβολικής δράσης και εργάτες συνδικαλιστές, που συνδέονται με το πιο ιστορικό κόμμα της Αριστεράς, με κοινοβουλευτική μάλιστα εκπροσώπηση. 
Η κυβέρνηση προβάλλει μια εικόνα «σιδερένιας πυγμής», επειδή βρίσκεται σε μειονεκτική θέση επιχειρώντας να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου 3, αποκλειστικά και μόνο με το «μαστίγιο» της καταστολής. Αλλά τα χτυπήματα αυτά είναι προληπτικά. Χτυπιέται τώρα κάθε κίνηση των εργατών, για να ανακοπεί το μεγάλο επαναστατικό ποτάμι που φουσκώνει για να σαρώσει τα πάντα. Κάθε φορά όμως που χτυπούν ένα εργάτη, χτυπούν όλη την εργατική τάξη. Γι’ αυτό θα μας βρουν όλους απέναντι τους.
 Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων 
και απόσυρση των κατηγοριών!
Να οργανώσουμε τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας που θα σαρώσει τη κυβέρνηση της βίας κι «ανομίας»!


Δεν υπάρχουν σχόλια: