Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Με πυροβολισμούς αποχαιρέτισαν οι χουντικοί τον Ντερτιλή

Γράφει η Ζώτου Έλλη στην Αυγή 



Σε παράσταση νοσταλγών της Επταετίας, όπου έδωσαν το "παρών" βουλευτές της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Χρήστο Παππά, μετατράπηκε η κηδεία του τελευταίου ισοβίτη χουντικού Ν. Ντερτιλή, από την οποία μάλιστα δεν έλειψαν οι πυροβολισμοί από "άτυπο άγημα" πιστολάδων. Ένας από αυτούς συνελήφθη και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Στην κατοχή του βρέθηκαν 21 κάλυκες και ένα πτυσσόμενο στιλέτο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας.
Τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, που, αφού χαρακτήρισε τον Ντερτιλή "ήρωα σαν τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη", αναφέρθηκε στη σημερινή Ελλάδα: "Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι ότι έχει μια παραποιημένη δημοκρατία", είπε.
Επικήδειο εκφώνησε ο αρχιβασανιστής του ΕΑΤ-ΕΣΑ Θ. Θεοφιλογιαννάκος. Έξω από την εκκλησία οι νοσταλγοί φώναζαν: «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών», «Δόξα και τιμή στον Νίκο Ντερτιλή» και «Αλήτες, προδότες, πολιτικοί». Στην κηδεία βρέθηκαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Γεωργίου, ο Κώστας Πλεύρης, ο εκδότης της «Ελεύθερης Ώρας» Γρ. Μιχαλόπουλος και ο ναύαρχος ε.α. Α. Ναξάκης.
"Η μετατροπή της κηδείας Ντερτιλή σε χουντοσύναξη, με πυροβολισμούς στον αέρα και επικήδειους μίσους κατά της δημοκρατίας, είναι πλήρως συμβατή με τη Χρυσή Αυγή και τη δράση της" σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη σιωπή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Για "εκδήλωση κατά της δημοκρατίας και σύναξη από χουντικά κατάλοιπα" "από τη Χρυσή Αυγή συνεπικουρούμενη από έναν μητροπολίτη" μίλησε και η ΔΗΜ.ΑΡ. Το ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε "σόου της ακροδεξιάς, χουντικών σταγονιδίων και νεοναζιστικών στοιχείων, που στις ημέρες μας έχουν βρει καταφύγιο στη Χρυσή Αυγή. Είναι ένα απαράδεκτο γεγονός που όλος ο δημοκρατικός κόσμος οφείλει να καταδικάσει". Το ΚΚΕ σχολίασε πως "τον χουντικό δολοφόνο Ντερτιλή προσκύνησαν με την παρουσία τους η ναζιστική Χρυσή Αυγή και το ΛΑΟΣ. Αυτοί, τύπου Ντερτιλή, είναι οι εκφραστές τους, ανάλογες είναι και οι επιδιώξεις τους".
Η Χρυσή Αυγή επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜ.ΑΡ. ενώ το υπουργείο Δημόσιας Τάξης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για λαϊκισμό και μικροκομματική «πονηριά».


Δεν υπάρχουν σχόλια: