Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Οι Ρομά είναι "ζώα που πρέπει να εξολοθρεύσουμε"...Γράφει στην "Αυγή" η Γιάμαλη Αναστασία


Στην πιο σκοτεινή περίοδο της πρόσφατης ευρωπαϊκής Ιστορίας, από την οποία ξεπήδησε η μάστιγα του φασισμού και του πολέμου, παραπέμουν όλο και συχνότερα με τις προκλητικές και επιθετικές δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι της Ακροδεξιάς στη "μνημονιακή δημοκρατία" της Ουγγαρίας.

Χθες, το ιδρυτικό στέλεχος του ακροδεξιού κυβερνώντος κόμματος Fidesz, Ζολτ Μπάγιερ, ζήτησε με άρθρο του "να εξολοθρευτούν τα τσιγγάνικα ζώα", σε μια "πρόταση" που, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την αντίδραση όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά και της κυβέρνησης.
Χθες το απόγευμα, φοιτητές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας Magyar Hirlap που πρόσκειται στην κυβέρνηση και στην οποία εργάζεται ως δημοσιογράφος ο Μπάγιερ.

Μεταξύ άλλων, ο Μπάγιερ έγραψε ότι «στα τσιγγάνικα ζώα» δεν αξίζει να ζουν ως ανθρώπινα όντα, γιατί «κάνουν την ανάγκη τους όπου θέλουν», ενώ ένα μεγάλο μέρος των Ρομά είναι «δολοφόνοι» τους οποίους πρέπει να «εξολοθρεύσουμε». Το κείμενο δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην εφημερίδα και μέχρι τη Δευτέρα είχε περάσει απαρατήρητο. Τη Δευτέρα όμως, ο Ούγγρος υπουργός Δικαιοσύνης και Διοίκησης Τίμπορ Νάβρατσιτς δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο δίκτυο ATV ότι ο Μπάγιερ «δεν έχει θέση» στο κόμμα. «Κάποιος που συγκρίνει μια ομάδα ανθρώπων με ζώα δεν έχει θέση στην κοινότητά μας», είπε χαρακτηριστικά ο Νάβρατσιτς.

Το κόμμα Δημοκρατική Συμμαχία (DK) του πρώην πρωθυπουργού Φέρεντς Γκιούρτσανι ζήτησε από τον γενικό εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη εναντίον του Μπάγιερ για υποκίνηση φυλετικού μίσους και ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει διαδήλωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 13 Ιανουαρίου.

Το κόμμα LMP, το οποίο εκτίμησε ότι «οι δηλώσεις του Μπάγιερ είναι ξεκάθαρη υποκίνηση στο μίσος», ζήτησε από το Φίντες να αποκλείσει τον Μπάγιερ από τις τάξεις του. Το νέο κόμμα του "τεχνοκράτη" πρώην πρωθυπουργού Γκόρντον Μπαζνάι κάλεσε, από την πλευρά του, σε «κοινή δράση των δημοκρατών της Αριστεράς και της Δεξιάς». Ο ρατσιστής Μπάγιερ προκαλεί για πολλοστή φορά, ενώ συνήθως καταφέρεται με τις δηλώσεις του εναντίον των Εβραίων.


ΠΗΓΗ - WWW.AVGI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: