Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Nα αντισταθούμε στο Κράτος “Έκτακτης Ανάγκης” (ανακοίνωση της ΟΚΔΕ).


 Nα αντισταθούμε στο Κράτος “Έκτακτης Ανάγκης” (ανακοίνωση της ΟΚΔΕ).


Στις 20/12 πραγματοποιείται έφοδος από τα ΜΑΤ στη Βίλα Αμαλίας μετά από «ανώνυμη» καταγγελία. Ακολουθεί εισβολή της αστυνομίας στις 28/12 στην ΑΣΟΕΕ, νέα κατασταλτική επιχείρηση στη Βίλα Αμαλίας στις 9/1 για να συλληφθεί ομάδα αγωνιστών που την είχαν επανακαταλάβει, κατασταλτική επιχείρηση στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ για να συλληφθούν αλληλέγγυοι που πραγματοποιούσαν παρέμβαση διαμαρτυρίας και έφοδος επίσης την ίδια μέρα στην κατάληψη της οδού Σκαραμαγκά.
Η καταστολή συμπληρώθηκε από έναν χωρίς προηγούμενο γκεμπελικό οχετό ψεμάτων από τα ΜΜΕ και τους γνωστούς αργυρώνητους δημοσιογράφους.
Ο απολογισμός των βάρβαρων ορδών της αστυνομίας στην υπηρεσία της χουντικής συγκηβέρνησης, 109 συλλήψεις από τις 2 καταλήψεις και 40 προσαγωγές από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ οι οποίοι παραπέμπονται για πλημμελήματα και τον κουκουλονόμο. Στις εφόδους της αστυνομίας συμμετείχε και ομάδα των ΕΚΑΜ με τα όπλα προταγμένα! Οι διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που έγιναν την ίδια μέρα χτυπήθηκαν άγρια από την αστυνομία.
Είναι φανερό ότι η τρισάθλια τρικομματική κυβέρνηση-συμμορία, ως εντολοδόχος της Τρόικας ποντάρει στην στρατηγική της έντασης, προσπαθώντας μ’ αυτό τον τρόπο να αποσπάσει την προσοχή των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας από την καταστροφική πολιτική της, για να κρατηθεί όσο μπορεί στην εξουσία. Όσο θα ψηφίζει μνημόνια, θα βυθίζεται στα σκάνδαλα, την ανομία και θα οδηγεί την κοινωνία στην φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, τόσο θα απονομιμοποιείται και θα προσπαθεί να κυβερνήσει με την τρομοκρατία, τη βία και την καταστολή. Τόσο ο λόγος τους απέναντι στους εργαζόμενους, το εργατικό κίνημα, τους αγωνιστές, τις καταλήψεις θα γίνεται φασίζων. Θα στηρίζεται στο κράτος «έκτακτης ανάγκης» που θα συμπληρώνεται από τις φασιστικές συμμορίες για να αποκρούει τις απεργίες, τους αγώνες, την αγανάκτηση και το μίσος που έχει συσσωρευτεί μέσα στην ελληνική κοινωνία. Αν αναρωτιόμαστε μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η βαρβαρότητα που προσπαθεί να επιβάλλει η συγκυβέρνηση και η τρόικα, η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει κανένα όριο.
Δεν θα σταματήσουν στις καταλήψεις και το άσυλο. Στόχος τους είναι κάθε συλλογική αντίσταση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Κρίση και μνημόνια δεν συμβαδίζουν με τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.
Ο μόνος που μπορεί να εμποδίσει αυτήν την αντιδραστική εξέλιξη είναι η οργάνωση και οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, ένα κίνημα που θα σαρώσει αυτήν την κυβέρνηση και θα υπερασπιστεί τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.
Κάτω τα χέρια από τους εργατικούς αγώνες, τις κινητοποιήσεις και το Άσυλο.
Κάτω τα χέρια από τους κοινωνικούς χώρους, τα στέκια και τις καταλήψεις.
Καμία δίωξη αγωνιστών, άμεση απόσυρση των κατηγοριών.
Όχι στο κράτος έκτακτης ανάγκης. Διάλυση των ΜΑΤ – Αφοπλισμός της Αστυνομίας.
Να οργανώσουμε παντού την αυτοάμυνα και την αλληλεγγύη του κινήματος, ενάντια στην κρατική καταστολή και τις χρυσαυγίτικες συμμορίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: