Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ο Σαμαράς ετοιμάζεται για νέες εκλογές !


Ο μεγάλος πονοκέφαλος του Αντώνη Σαμαρά
Του Βαγγέλη Γιακουμή 



Εκλογές, για να μην τους συμπαρασύρει το ΠΑΣΟΚ στον πολιτικό κατήφορο, είναι κάτι που άρχισαν να συζητούν δειλά-δειλά στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αλλά και στην οδό Κουμουνδούρου, στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν πολιτικές προβλέψεις για αιφνίδιο στήσιμο της κάλπης.

Οι εκλογές, λένε πολλοί στο γαλάζιο στρατόπεδο, είναι ο κρυφός άσος του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα γίνει κυρίαρχος του παιχνιδιού αν επιδείξει, σύμφωνα με τα λεγόμενα, τόλμη και... πολιτική γοητεία, ώστε να μην πέσει στο γκρεμό μαζί με τον συγκυβερνήτη του Ευάγγελο Βενιζέλου, που αντιμετωπίζει μεγάλες φουρτούνες στο κόμμα του.

Αναμφισβήτητα, όσα συμβαίνουν με τη λίστα Λαγκάρντ απαξιώνουν τη γενική εικόνα του ΠΑΣΟΚ και, κατά συνεπαγωγή, του κ. Βενιζέλου. Ακόμη και αν ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει δίκιο και όντως δεν εμπλέκεται στην αφαίρεση των συγγενικών του προσώπων από τη λίστα, όπως υποστηρίζει, πάλι κανείς δεν θα πιστέψει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ευθύνεται, αφού ούτως ή άλλως αυτή την εποχή η αντίληψη που έχει ο κόσμος για το ΠΑΣΟΚ είναι η χειρότερη.

Αν λοιπόν ο κ. Σαμαράς αντιληφθεί ότι ο κυβερνητικός του εταίρος δεν τον βοηθά, τότε η λύση των εκλογών είναι κάτι που δεν πρέπει να αποκλειστεί. Αντιθέτως!
Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν πως, την ώρα που η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά θα χρειάζεται να πατήσει τέρμα το γκάζι για να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις, στις μεταρρυθμίσεις του κράτους, αν το ΠΑΣΟΚ δείχνει κατακερματισμένο, κουρασμένο, αφυδατωμένο, ανήμπορο να ακολουθήσει την πολιτική επιτάχυνση που επιθυμεί ο πρωθυπουργός, τότε ο κ. Σαμαράς τον ερχόμενο Μάρτιο, ο οποίος θεωρείται σημείο καμπής για την κυβέρνηση, θα αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας της εικόνας που θα παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ.
Ενας λόγος που έφυγε τόσο βιαστικά από το κόμμα του ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν ότι διέβλεψε αυτή την προοπτική για το ΠΑΣΟΚ, που πλέον κινδυνεύει, όπως αναφέρουν, να φτάσει σε ποσοστά τα οποία δεν θα επιτρέπουν την είσοδό του στη Βουλή.

Ενδεικτικές του κλίματος είναι οι αναφορές δυο βουλευτών της Ν.Δ., της Σοφίας Βούλτεψη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι εξαπέλυσαν επίθεση φιλίας στον κ. Βενιζέλο σημειώνοντας ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Πολιτικές ευθύνες, όμως, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκύπτουν και γι' αυτό τον τοποθέτησαν στο κάδρο των ευθυνών μαζί με τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Γι' αυτό η Ν.Δ. -τουλάχιστον η μερίδα που πρόσκειται στον κ. Σαμαρά- σπεύδει να τον στηρίξει με κάθε τρόπο, θέλοντας να διαφυλάξει τη σταθερότητα της κυβέρνησης.
 

ΤΙΤΛΟΣ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ


Από την πλευρά του το Μαξίμου αναζητεί πώς θα διασφαλίσει το «ηθικό πλεονέκτημα» σε μια υπόθεση πολύ δύσκολη και με πολιτικές συνέπειες, κάτι που σηματοδότησε και ο πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του λέγοντας ότι θα τιμωρούνται πλέον οι πρώην μεγαλόσχημοι...
Επιδίωξη του Μαξίμου είναι ακόμη να συνεχίσει την επικοινωνιακή αξιοποίηση της «κάθαρσης», καθώς, παράλληλα με την εφαρμογή των σκληρών μέτρων και του περιορισμού του «άρτου», θα προσφέρει αρκετό «θέαμα» στα τηλεοπτικά παράθυρα.
Ωστόσο δεν συμφωνούν όλοι με την τακτική που επέλεξε η Ν.Δ. Εμπειροι κοινοβουλευτικοί εκτιμούν ότι η κυβέρνηση βιάστηκε να καταθέσει πρώτη την πρόταση για σύσταση Προανακριτικής, προσφέροντας στον κ. Βενιζέλο το άλλοθι που ήθελε. Διότι, όπως προειδοποιούν, αυτό μπορεί να γίνει μπούμερανγκ.

 Πηγή : www.topontiki.gr
(Αναδημοσίευση από www.6meres.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: