Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ελπίζει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε συνεργασία με τη «λαϊκή Δεξιά».

Ξαναζεσταίνουν τα σενάρια συνεργασίας  κορυφής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή που το κόμμα του Πάνου Καμμένου δεν εμφανίζεται ενιαίο στη γραμμή προσέγγισης με την αξιωματική αντιπολίτευση.


Με ραδιοφωνική του συνέντευξη την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 στον Αθήνα 9,84, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης επανέλαβε την πρόθεση συνεργασίας της Κουμουνδούρου με τη «λαϊκή Δεξιά», ακόμη και στο κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο και όχι μόνο στην αυτοδιοίκηση, τον τονίζοντας μάλιστα ότι πρόκειται και για αδήριτη ανάγκη. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «από αυτό το χώρο που τον ονομάζει κανείς “λαϊκή δεξιά” κ.λπ. μπορεί να υπάρξει και μια θετική στάση σε κρίσιμες στιγμές. Και αυτό το χρειαζόμαστε».
Και εξειδίκευσε:  »Θα βρούμε σ’ όλο το πολιτικό σκηνικό ανοχές, συναινέσεις και κάποια στιγμή και ψήφους στήριξης μέσα στη Βουλή. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε και θα το κάνουμε».

Δεν είχε την ίδια γνώμη όμως ο ισχυρός πόλος διαφωνίας μέσα στους ΑΝΕΛ, ο βουλευτής Επικρατείας Τέρνες Κουίκ. Με δήλωσή του για τη συγκεκριμένη αναφορά του Νίκου Βούτση υπενθύμισε τη συλλογική απόφαση του κόμματος η οποία πουθενά δεν κάνει λόγο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είπε συγκεκριμένα πως «το θέμα των συμμαχιών οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ το αποσαφήνισαν με ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους και με πρώτη υπογραφή τον ίδιο τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο. Πουθενά δεν υπάρχει η λέξη ΣΥΡΙΖΑ και σε ό,τι αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Και για να γίνει ακόμη πιο ξεκάθαρος, ανέλυσε ότι «ξεδιπλώνεται μία σαφής προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διπολώσει το παιχνίδι, εξαφανίζοντας τους «μικρότερους», όπως φάνηκε και από την ύποπτη κίνησή του να καταθέσει μία πρόταση μομφής η οποία – αναμενόμενο – δεν κατέληξε πουθενά».

Πηγή : mao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: