Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες είναι μέρος της επίθεσης του συστήματος στο λαό και τα δικαιώματα του.


Τα μεσάνυχτα της Τρίτης 17 Σεπτέμβρη ο Παύλος Φύσας πέφτει χτυπημένος από μαχαίρι χρυσαυγίτη στην Αμφιάλη.



Εμετική η παρουσίαση των γεγονότων από τα ΜΜΕ. Ακόμα κι όταν έχουμε νεκρό με εν ψυχρώ δολοφονία από ομάδα φασιστών της Χρυσής Αυγής, δεν δίστασαν να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα μιλώντας για δήθεν συμπλοκή που προηγήθηκε.
Χρησιμοποιώντας για ακόμα μια φορά τη θεωρία των “άκρων”.
Η αλήθεια που προσπαθούν να κρύψουν είναι ότι το ένα “άκρο” είναι αυτό που υπερασπίζει, δολοφονώντας και τραμπουκίζοντας, τα συμφέροντα του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού στη χώρα.
Ότι η δράση των φασιστών ουδέποτε έβαλε το παραμικρό πρόβλημα στο σύστημα, αντίθετα με τους ανθρώπους που κατά καιρούς έχουν στοχοποιήσει.
Ότι και αυτή η χθεσινοβραδινή δολοφονική επίθεση έγινε κάτω από το βλέμμα των αστυμονικών δυνάμεων, όπως ακριβώς είχε γίνει και η επίθεση στον Γιάννη Κουσουρή το 1998. Πράγμα που σημαίνει πως έγινε το λιγότερο, με την ανοχή του κράτους και της κυβέρνησης. Και μάλιστα μετά από πρόσφατη επίθεση φασιτών σε συνεργείο αφισοκολλητών του ΚΚΕ και φυσικά ενώ βρισκόμαστε στο ξέσπασμα ενός κινήματος κατά των απολύσεων στο δημόσιο, που φαίνεται ότι μπορεί να πάρει διαστάσεις ανεξέλεγκτες για το σύστημα και την κυβέρνηση.
Δεν υπάρχουν συμπτώσεις εδώ. Το σύστημα έχει αμολήσει τα πιο λυσσασμένα του σκυλιά για να τρομοκρατήσει και να κάμψει το λαό. Να φρενάρει την πορεία ανάπτυξης της πάλης του. Να καθυποτάξει τις πιο επικίνδυνες για αυτό, φωνές και συνειδήσεις.
Καμία θλίψη για το νεκρό. Κανένα δάκρυ.
Μόνο η αταλάντευτη πίστη στον αγώνα και η διαρκής ενίσχυση της λαϊκής πάλης, μπορούν να δώσουν δικαίωση στο χαμό ενός αγωνιστή.
Μόνο στην ήττα του φασισμού και του καπιταλισμού που τον χρησιμοποιεί ενάντια στο λαό, μπορεί να βρει δικαίωση η αντιφασιστική δράση του Παύλου Φύσσα.
Όλοι μαζικά στο μεγάλο απεργιακό αγώνα που έχει κιόλας ξεκινήσει.
Να ηττηθεί η πολιτική που εξαπολύει το φασισμό για να κάμψει τον αγώνα του λαού.


Πρωτοβουλία για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

Πηγή : ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: