Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Λουίζα Ράζου στο MEGA: Η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος.

Η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος.

Η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία και κυρίως η κατάσταση που βιώνουν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, με την αντιλαϊκή πολιτική που μεγαλώνει τα βάσανά τους, αλλά και με την όξυνση της εγκληματικής δράσης της εθνικοσοσιαλιστικής οργάνωσης της φασιστικής νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής είναι πάρα πολύ σοβαρή για να μπορέσει να χωρέσει στο στενό κουστούμι της δικομματικής αντιπαράθεσης με κορμό τη ΝΔ από τη μια μεριά και το ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη που υποτάσσουν αυτόν τον καυγά στους πολιτικούς και εκλογικούς τους στόχους, επεσήμανε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

«Η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος που δείχνει ότι, όταν αυτό έχει μεγάλες δυσκολίες να ξεπεράσει τις αντιφάσεις του, αξιοποιεί αυτό του το άκρο απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα με πολύ σκληρό τρόπο», υπογράμμισε η Λουίζα Ράζου, προσθέτοντας ότι η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής έχει εκδηλωθεί εδώ και πολύ καιρό. Οι μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές, αλλά και πρόσφατα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ ένιωσαν το εγκληματικό χέρι της Χρυσής Αυγής, σημείωσε.
«Η χθεσινή δολοφονία έφθασε στο αποκορύφωμα, έχουμε μια όξυνση της εγκληματικής αυτής δράσης. Δείχνει ότι υπάρχει σοβαρή ευθύνη γιατί μπορεί να γίνεται συζήτηση για το αν μας φθάνει ή δε μας φθάνει το νομικό πλαίσιο που υπάρχει, αλλά και αυτό που υπάρχει με τον τρόπο που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα και στα περιστατικά που σας αναφέρω, όλο το προηγούμενο διάστημα δεν εφαρμόστηκε για να δούμε τα αποτελέσματά του, για να δούμε αν είναι επαρκές ή όχι» υπογράμμισε η Λουίζα Ράζου.
Αναδεικνύοντας το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή στηρίζει με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των καπιταλιστών και του συστήματός τους, η Λουίζα Ράζου τόνισε ότι «η Χρυσή Αυγή είναι συγκεκριμένο κόμμα, με συγκεκριμένες ιδέες, δομή και δράση, στηρίζεται από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα» και πρόσθεσε ότι «το εθνικοσοσιαλιστικό, φασιστικό κόμμα έχει πάρει συγκεκριμένες θέσεις και στη Βουλή και αλλού και υποστηρίζει συγκεκριμένες πολιτικές, οι οποίες είναι ενάντια στην πλειοψηφία της εργατικής τάξης και στηρίζουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Το ότι χρησιμοποιούν μια γενικά αντιπλουτοκρατική ρητορεία δεν πρέπει να μπερδεύει φτωχούς ανθρώπους, ότι η Χρυσή Αυγή είναι ενάντια στο σύστημα».
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: