Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ :Καταγγέλλει τη χρυσαυγίτικη δράση στα σχολεία.

  
 Παρεμβάσεις της Χρυσής Αυγής σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, με στόχο τον εκφοβισμό των μαθητών και την απογοήτευσή τους, για να μείνουν μακριά από την οργανωμένη πάλη, καταγγέλλει η ΚΝΕ. Ενδεικτικά, αναφέρονται το 2ο Γυμνάσιο Ανω Τούμπας, όπου χρυσαυγίτες προσπάθησαν να στήσουν προβοκάτσια σε βάρος της ΚΝΕ, το 3ο Λύκειο και το υπό κατάληψη 3ο Γυμνάσιο, όπου τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν περιστατικά εκφοβισμού μαθητών από φασίστες.



Οπως αναφέρει η ΝΟ Κεντρικής - Ανατολικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της, «το βράδυ της Δευτέρας, στο 2ο Γυμνάσιο Ανω Τούμπας, μπήκαν 5-6 μαθητές έχοντας ήδη -με κάποιο "περίεργο τρόπο"- τα κλειδιά του σχολείου και προχώρησαν σε κατάληψη (...)
χωρίς να προηγηθεί Γενική Συνέλευση των μαθητών (...) Ποιος κρύβεται από πίσω; Μαθητές του στενού περίγυρου της Χρυσής Αυγής, αλλά και Χρυσαυγίτες από αλλού που έσπευσαν να κρατήσουν το σχολείο κλειστό με τον πιο φασιστικό τρόπο.
Στη συνέχεια, επειδή οι μαθητές αντιδρούσαν στο "καπέλο" των δολοφόνων φασιστών Χρυσαυγιτών, η διεύθυνση του σχολείου και εκείνοι που έκαναν την κατάληψη, επιχείρησαν να πείσουν τους μαθητές ότι η κατάληψη υποκινήθηκε από την ΚΝΕ! Μέχρι που άλλαξαν το πλαίσιο των αιτημάτων και χρησιμοποίησαν αυτό της επιτροπής αγώνα του σχολείου για να ταυτίσουν το περιστατικό με την αγωνιστική ομάδα του σχολείου στην οποία συμμετέχουν οι Κνίτες».
Η ΚΝΕ ξεκαθαρίζει ότι ουδεμία σχέση έχει η δράση της με τέτοια φαινόμενα. Στην ανακοίνωση σημειώνει: «Ξέρουμε ότι τέτοιες τακτικές στόχο έχουν να απομονώσουν τους μαθητές, να αρρωστήσουν τη μαθητική κοινότητα, να απογοητεύσουν τους μαθητές και να τους κρατήσουν μακριά από την οργανωμένη πάλη, από την οργάνωση του αγώνα τους. Τέτοιες τακτικές και λογικές προσπαθούν να ζυμώσουν στους μαθητές, στους εργάτες, συνολικά στο λαό τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής. Από τις σάπιες ιδέες τους, από το γεγονός ότι είναι γέννημα θρέμμα αυτού του συστήματος, γεννιούνται οι πρακτικές τους. Χρησιμοποιούν τον τραμπουκισμό για να φοβίσουν το λαό, να τον κρατήσουν με το κεφάλι κάτω. Αλλά δεν τρομάζουμε γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη να τους τσακίσουμε!!!
Οσο κι αν προσπάθησαν να δείξουν ότι το συγκεκριμένο γεγονός ήταν υποκινούμενο από την ΚΝΕ και την Επιτροπή Αγώνα του σχολείου, οι μαθητές ξεχωρίζουν την αλήθεια από το ψέμα!! Αυτή η προβοκάτσια έπεσε στο κενό».
Μαζική αντιπροσωπεία των Οργανώσεων Πολίχνης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με γονείς και εκπαιδευτικούς, περιόδευσε την Τετάρτη στο 3ο Λύκειο (Μετέωρα) και στο υπό κατάληψη 3ο Γυμνάσιο όπου τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν περιστατικά εκφοβισμού μαθητών από φασίστες. Συζήτησαν με μαθητές και εκπαιδευτικούς, αντάλλαξαν προβληματισμούς και σκέψεις για πρωτοβουλίες απομόνωσης της ναζιστικής συμμορίας. Από τη μεριά των κομμουνιστών, δασκάλων και γονιών, δηλώθηκε ότι κρούσματα τρομοκράτησης μαθητών και μελών της ΚΝΕ, δε θα περάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: