Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ : Καταγγέλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, η οποία στέλνει τους εισαγγελείς στα Πανεπιστήμια.

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, η οποία επιλέγει να αντιμετωπίζει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων με καταστολή, τρομοκρατία και απειλές.

Μετά την επιστράτευση των ναυτεργατών, των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων στο μετρό, τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες των εργαζομένων, στέλνει τους εισαγγελείς στα πανεπιστήμια, το διοικητικό προσωπικό των οποίων βρίσκεται σε κινητοποιήσεις.

Η κυβέρνηση, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την ΕΕ και τις επιταγές των μονοπωλίων, έχει επιλέξει την πλήρη εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, την λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή επιστήμη κι έρευνα υποταγμένες στις ορέξεις του κεφαλαίου, κακοπληρωμένη εργασία χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους, δίδακτρα και υποβαθμισμένες σπουδές για τους φοιτητές.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους της νεολαίας, των γυναικών, των αυτοαπασχολούμενων, να καταδικάσουν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, το σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης.
Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Ενιαία πάλη ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών, εργασιακών, μορφωτικών μας δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος της πλουτοκρατίας. Να νοιώσουν και οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων. Αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους. Για να μην περάσει, η καταστολή, ο φόβος, η τρομοκρατία. 

Πηγή : ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: