Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

Χέρι ,χέρι με την απάτη το κόμμα του Καρατζαφέρη.300.000 ευρώ κρατικής επιχορήγησης στο ΛΑ.Ο.Σ. για "ερευνητικούς σκοπούς" έκαναν φτερά !

Γρίφο για δυνατούς λύτες αποτελεί το τι απέγιναν σχεδόν 300.000 ευρώ που έλαβε ο ΛΑΟΣ μέσω κρατικής επιχορήγησης για επιμορφωτικούς και ερευνητικούς σκοπούς το 2008, σύμφωνα με έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας "Τα Νέα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα έπειτα από την αποκάλυψη πριν από λίγες μέρες ότι τα οικονομικά του Ινστιτούτου "Ίων Δραγούμης"  ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, προκύπτει ότι ως λειτουργικά έξοδα είχαν υπολογιστεί για την περίοδο Μαΐου 2008-Απριλίου 2009 102.000 ευρώ, ενώ η επιμορφωτική ενίσχυση για ολόκληρο το 2008 ανήλθε σε 396.000 ευρώ.  Ακόμη 434.500 ευρώ πήρε το κόμμα για επιμορφωτικούς σκοπούς το 2009.

Ο κ. Δ. Σαρατσιώτης, ο οποίος έχει διατελέσει και γενικός διευθυντής του ΛΑΟΣ, αναφέρει ότι όσον αφορά την οικονομική διαχείριση των κρατικών κονδυλίων για έρευνα και επιμόρφωση υπήρχε μεγάλη αδιαφάνεια. "Δε μου έδιναν λογαριασμό σχετικά με τις δαπάνες, δεν είχαμε ιδέα τι γίνεται. Τα βιβλία ευρίσκοντο σε άλλα γραφεία" είπε. Χαρακτήρισε «συστηματική τακτική» τη μη διοχέτευση προς το ίδρυμα των κρατικών ενισχύσεων για επιμορφωτικούς και ερευνητικούς σκοπούς που λάμβανε ο ΛΑΟΣ - μια υπόθεση για την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του ΣΔΟΕ, όπως αποκαλύφθηκε από τον υφυπουργό Οικονομικών πριν από λίγες μέρες. "Για να πάρει ένα κόμμα επιχορήγηση για επιμορφωτικούς και ερευνητικούς σκοπούς πρέπει να έχει κάποιο ίδρυμα ή ινστιτούτο. Ο ΛΑΟΣ είχε το Ινστιτούτο Ίων Δραγούμης και έπαιρνε", ανέφερε ο κ. Σαρατσιώτης.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι από το 2007, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του Ινστιτούτου που πρόσκειται στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, έως και σήμερα έχει δοθεί στο κόμμα επιμορφωτική και μόνο επιχορήγηση πάνω από 2 εκατ. ευρώ, χωρίς να προσμετράται στο ποσό αυτό η τακτική χρηματοδότηση.
Η χρονιά που ο ΛΑΟΣ έλαβε τα μεγαλύτερα ποσά, σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών για την κρατική ενίσχυση των κομμάτων, ήταν το 2009: περίπου 434.500 ευρώ για επιμορφωτικούς και ερευνητικούς σκοπούς εισέρρευσαν τότε στα ταμεία του. Άλλες δύο χρονιές, το 2008 και το 2011, για τους ίδιους σκοπούς, τα κονδύλια που έλαβε πλησίασαν τα 400.000 ευρώ ανά έτος, ενώ η μικρότερη επιχορήγηση από το 2007 και μετά είναι φέτος, που θα του δοθούν 41.000. ευρώ.

Πηγή : news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: