Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Συγκυβέρνηση Ν.Δ - ΠΑ.ΣΟ.Κ : Ανασκουμπώνονται πριν τη νέα επίθεση το Σεπτέμβρη !

Όλες οι εκκρεμότητες με την τρόικα στην ατζέντα της σημερινής κυβερνητικής σύσκεψης


Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, για την παραπέρα προώθηση των αντιλαϊκών συμφωνιών με την τρόικα, συγκαλεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντ. Σαμαράς.
Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης, που έχουν αναλάβει την προώθηση των «προαπαιτούμενων» μέτρων ενόψει της νέας «αξιολόγησης» από την τρόικα, κλιμάκιο της οποίας θα έρθει στην Αθήνα, στις 21 Σεπτέμβρη.
Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από όλους τους υπουργούς που έχουν ακόμη «εκκρεμότητες», να έχουν ολοκληρώσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου την υλοποίηση των μέτρων και των αναδιαρθρώσεων που είναι προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει και συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγ. Βενιζέλο. Τα θέματα που θα συζητηθούν στη σημερινή σύσκεψη είναι τα εξής:
-- Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων: Μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει προσδιορίσει τους 12.500 δημόσιους υπαλλήλους που θα περάσουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας - απόλυσης. Θα πρέπει ακόμα να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ - ΕΑΒ - ΛΑΡΚΟ, με ορίζοντα εφαρμογής το τέλος του 2013. Η κυβέρνηση εξετάζει, επίσης, τη μείωση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και την αύξηση της κινητικότητας των γιατρών του ΕΣΥ.
-- Πορεία εσόδων προϋπολογισμού - νέα μέτρα: Στη διάρκεια της σύσκεψης θα παρουσιαστούν από το υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία για την πορεία των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, με την κυβέρνηση να εξετάζει ήδη την επιβολή νέων μέτρων για να καλύψει «αποκλίσεις» του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Παρότι ο πρωθυπουργός και κυβερνητικά στελέχη επιχειρούν να καλλιεργήσουν «εφησυχασμό» στο λαό, ότι δε θα υπάρξουν νέες περικοπές, ετοιμάζουν νέο πετσόκομμα στα κονδύλια του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, πολιτική που επιφέρει νέες μειώσεις στην κρατική επιδότηση των ασφαλιστικών ταμείων, μειώσεις συντάξεων, παροχών Υγείας, Πρόνοιας κ.ά.
-- Χαράτσια στη λαϊκή περιουσία: Το νομοθέτημα για τον Ενιαίο Φόρο στην ακίνητη περιουσία αναμένεται να περάσει από τη Βουλή μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη. Ο νέος φόρος που θα εφαρμοστεί από το 2014, θα επεκτείνει το χαράτσι που ισχύει σήμερα και εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ στη λαϊκή στέγη και στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, γεωργικές εκτάσεις κ.ά. Σύμφωνα, εξάλλου, με δημοσιεύματα και πληροφορίες, κυβέρνηση και τρόικα επεξεργάζονται την επιβολή ενός ακόμα χαρατσιού σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων, μέσω της υποχρεωτικής ασφάλισης των σπιτιών για ενδεχόμενο σεισμό και άλλες φυσικές καταστροφές (βλέπε αναλυτικά στη σελίδα 18).
-- Πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών (βλέπε αναλυτικά στην ίδια σελίδα).
Επιχείρηση εξαπάτησης του λαού
Στο επίπεδο της προπαγάνδας, ο Αντ. Σαμαράς αναμένεται να διανθίσει με κορόνες περί «ανάκαμψης» την παρουσία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ, στις 7 Σεπτέμβρη. Συμπληρωματικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, με άρθρο του στην εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» υποστήριξε ότι «ο Σεπτέμβρης πρέπει να σηματοδοτήσει (...) την είσοδο στην τελική ευθεία για την οριστική έξοδο από την κρίση».
Για να ξεγελάσει το λαό, ο ίδιος υποστήριξε ότι «η οριστική έξοδος από την κρίση είναι και αναγκαία και εφικτή, το πρώτο δε στοιχείο που περιλαμβάνει είναι η διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και η αποκατάσταση αδικιών που έγιναν πάνω στη μάχη της εθνικής επιβίωσης». Στο ίδιο πνεύμα, και για να καλλιεργήσει αυταπάτες στο λαό, δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται ένα «δικό μας "εθνικό μνημόνιο"», με στόχο την προώθηση των φιλομονοπωλιακών μεταρρυθμίσεων και την τήρηση των δημοσιονομικών στόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: