Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Έφεση κατά απόφασης που αθώωνε αστυνομικούς για το θάνατο του Ν. Σακελλίων.

Έφεση ασκήθηκε από την εισαγγελέα Εφετών Β. Σακελλαροπούλου, κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που αθώωσε 4 αστυνομικούς (τρεις ειδικούς φρουρούς και έναν αστυφύλακα) που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας του ομογενή Νικολάου Σακελλίων, φοιτητή. 

Ο 24χρονος έπεσε νεκρός κατά την σύλληψή του από αστυνομικούς, στην οδό Αναξαγόρα (11-5-2008). Η έφεση ασκήθηκε κρίνοντας ότι το δικαστήριο δεν εξετίμησε ορθά τα όσα συνέβησαν, όπως προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία.

Σύμφωνα με την έφεση, «από τις καταθέσεις όλων ανεξαιρέτως» προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι «επιχείρησαν, επιδεικνύοντας αμελή συμπεριφορά, να συλλάβουν τον Ν. Σακελλίων, ο οποίος αντιδρούσε, κτυπώντας αυτόν με τα χέρια τους στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος, επιχειρώντας λαβή κεφαλοκλειδώματος και φορώντας σ' αυτόν χειροπέδες, καίτοι από τις κινήσεις του παθόντος και τις άναρθρες κραυγές που έβγαζε, μπορούσαν να αντιληφθούν ότι ο ανωτέρω είχε περιέλθει σε κίνδυνο ζωής, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος από απόφραξη λάρυγγος, ο οποίος θα είχε αποφευχθεί αν εγκαίρως αποδεσμευόταν από τους κατηγορούμενους ο παθών και με τη χρήση των χεριών του αφαιρούσε το ξένο σώμα».
Να υπενθυμίσουμε ότι η υπόθεση είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα λόγω της μακρόχρονης προσπάθειας του πατέρα, να αποκαλύψει την αλήθεια. Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί, αρνούνταν τη σχέση τους με τη σύλληψη και το θάνατο του γιου του. Να επισημανθεί ότι το δικαστήριο είχε καταλήξει σε αυτήν την απόφαση παρά την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, που διαβεβαίωσε ότι είδε τους αστυνομικούς να χτυπούν με γροθιές στο κεφάλι τον νέο, ενώ το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη σχετικό βίντεο που είχε τραβηχτεί.
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: