Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

 Καταστροφή σκληρών δίσκων της «Guardian» παρουσία πρακτόρων για τις διαρροές Σνόουντεν !

Βρετανοί πράκτορες επέβλεψαν την καταστροφή ενός αδιευκρίνιστου αριθμού σκληρών δίσκων της εφημερίδας «Guardian»,ύστερα από τη δημοσίευση αποκαλύψεων που στηρίζονταν στις διαρροές του Έντουαρντ Σνόουντεν, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της εφημερίδας,Άλαν Ράσμπριτζερ, τη Δευτέρα.
Την ανακοίνωση έκανε μέσα από άρθρο του στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, αφήνοντας αόριστο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο έγινε η καταστροφή, κάποια στιγμή τον περασμένο μήνα. Όπως ανέφερε, η καταστροφή των σκληρών δίσκων ήταν το αποκορύφωμα των πιέσεων που δέχτηκε η «Guardian» από τις βρετανικές αρχές.

Λίγο αφότου η εφημερίδα άρχισε να εκδίδει άρθρα βασιζόμενα σε διαρροές του Σνόουντεν, ένα «ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης» προσέγγισε τον Ρασμπρίτζερ και απαίτησε την επιστροφή ή την καταστροφή των υλικών του Σνόουντεν. Ακολούθησαν συναντήσεις με τις βρετανικές αρχές, που απαιτούσαν τη συμμόρφωση της εφημερίδας, και αφού οι αρχές απείλησαν να προχωρήσουν νομικά, ο εκδότης επέτρεψε την πρόσβαση στους σκληρούς δίσκους της εφημερίδας.
Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης, καθώς και ο εκπρόσωπος της εφημερίδας, Γκέναντι Κόλκερ, αρνήθηκαν να σχολιάσουν περαιτέρω.
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: