Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΚΚΕ: Ερώτηση για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θέρμη.

Ερώτηση για τα προβλήματα στην ολοκλήρωση έργου αντιπλημμυρικής προστασίας στη Θέρμη της ΠΕ Θεσσαλονίκης κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τον υπουργό Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.


Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης επισημαίνει:

«Οι εργασίες ενός από τα σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που εξελισσόταν το τελευταίο διάστημα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη διακόπηκαν αιφνιδιαστικά, καθώς σταμάτησε η χρηματοδότησή τους από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Το αποτέλεσμα είναι ότι προκύπτουν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας για οχήματα και πεζούς, μιας και το έργο επηρεάζει σε μείζονα βαθμό την αντιπλημμυρική θωράκιση του οικισμού της Θέρμης αλλά και την ασφάλεια στην οδική σύνδεση Θέρμης – Τριαδίου.
Πρόκειται για το έργο της διευθέτησης του χειμάρρου "Βαθύλακκος" στην αποκαλούμενη περιοχή του Θεσσαλού της Θέρμης στην ΠΕ Θεσσαλονίκης, η οποία σταθερά όλα τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν στο κόκκινο για την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. Στόχος των παρεμβάσεων είναι να θωρακιστούν τόσο η κατοικημένη περιοχή όσο και οι καλλιεργούμενες εκτάσεις απέναντι στον κίνδυνο των πλημμυρικών φαινομένων.
Να σημειωθεί ότι στο ίδιο σημείο τον Οκτώβρη του 2010 χάθηκε μία ανθρώπινη ζωή, όταν 49χρονος βρήκε τραγικό θάνατο παρασυρόμενος από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου, στην προσπάθειά του να σώσει το γιο του, που είχε εγκλωβιστεί στο σημείο έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για να χρηματοδοτηθεί με τα αναγκαία κονδύλια, από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να ολοκληρωθεί το τόσο σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο για την περιοχή.
Οι βουλευτές Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ελένη Γερασιμίδου».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: