Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Να δημιουργηθεί σε κάθε εργοστάσιο κίνημα αντίστασης και ματαίωσης αυτής της πολιτικής.

Να μην πάει ούτε ώρα χαμένη, να δημιουργήσουν σε κάθε εργοστάσιο κίνημα αντίστασης και ματαίωσης αυτής της πολιτικής, καλεί τους εργαζόμενους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, με αφορμή τα σχέδια της κυβέρνησης για το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων καθώς και για το μέλλον της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ.

Να απαιτήσουν:
  • Να δοθούν άμεσα χρήματα για την πληρωμή των εργαζόμενων, για την αγορά πρώτων υλών και την κάλυψη άλλων υποχρεώσεων.
  • Να δοθούν άμεσα παραγγελίες για όλα τα εργοστάσια και να γίνουν άμεσα προσλήψεις για την υλοποίησή τους.
  • Να συσταθεί ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος φορέας πολεμικής βιομηχανίας που θα αναλάβει το συντονισμό και την ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα σχέδιά της για το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων καθώς και για το μέλλον της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ. Επέλεξε όπως λέει ως τρόπο την εξυγίανση εν λειτουργία.
Είναι αναγκαίο οι εργαζόμενοι τόσο στα ΕΑΣ όσο και συνολικότερα να έχουν σαφή εικόνα τι μέτρα είναι αυτά που παίρνει και σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση. Σε ποια κατεύθυνση κινούνται, σε ποια στρατηγική εντάσσονται και ποιον εξυπηρετούν. Ποια ήταν η στρατηγική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την κρατική πολεμική βιομηχανία τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια που υλοποιήθηκε και από τις εκάστοτε διοικήσεις της εταιρείας και των άλλων πολεμικών βιομηχανιών;
Ήταν ο δραστικός περιορισμός των παραγωγικών δραστηριοτήτων της πολεμικής βιομηχανίας, η δραστική μείωση του αριθμού των εργαζομένων, στην εταιρεία και τις άλλες επιχειρήσεις, ο περιορισμός των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Και όλα αυτά μέσα στο γενικό πλαίσιο υποταγής και προσαρμογής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και της πολεμικής βιομηχανίας στις ΝΑΤΟικές ανάγκες και απαιτήσεις.
Ο στόχος αυτός σε μεγάλο βαθμό επετεύχθη εφόσον από χιλιάδες οι θέσεις εργασίας έχουν μειωθεί σε ορισμένες 100άδες, τα εργοστάσια είναι σχεδόν παραγωγικά νεκρά και μεγάλο μέρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων αποτελούν παρελθόν. Η ελληνική κρατική πολεμική βιομηχανία συρρικνώθηκε και συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, την ίδια ώρα που γίνονται εισαγωγές οπλών και πυρομαχικών που μπορούν να κατασκευαστούν στη χώρα μας, που κάθε χρόνο δίνονται δισεκατομμύρια ευρώ για να έχει η Ελλάδα στρατιωτική παρουσία, όπου το ΝΑΤΟ και το ελληνικό κεφάλαιο απαιτούν, και παρά επίσης τη δυνατότητα των εργοστασίων να συμβάλουν γενικότερα στην παραγωγική ανάπτυξη σε τομείς εκτός όπλων και πυρομαχικών.
Ποιου συμφέροντα εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί αυτή η πολιτική;
  • Τα συμφέροντα των ολλανδικών, των γερμανικών και των γαλλικών πολυεθνικών, που με αποφάσεις της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλουν περιορισμούς στις πιο αδύνατες χώρες, επιδιώκοντας να συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο μέρος της πολεμικής βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, αλλά και των αμερικανικών και άλλων πολυεθνικών και γενικότερα του ιμπεριαλισμού.
  • Τα συμφέροντα των εμπόρων όπλων (ντόπιων και ξένων) αφού η χώρα μας είναι από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς όπλων και ανάμεσα στις χώρες που δαπανούν από τα μεγαλύτερα ποσοστά του ετήσιου ΑΕΠ για αγορά όπλων και πυρομαχικών και διαφόρων "αγωνιστών" τύπου Τσοχατζόπουλου που κάποιοι έπιναν νερό στο όνομά του.
Εργαζόμενες – εργαζόμενοι,
Χωρίς την υποστήριξη, άλλοτε ανοιχτή και άλλοτε μέσω αγωνιστικών κινητοποιήσεων (τουφεκιές στον αέρα) από τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΠΟΕΜ και των σωματείων της εταιρείας και συνολικότερα της πολεμικής βιομηχανίας αυτή η στρατηγική δεν θα είχε υλοποιηθεί ή τουλάχιστον δεν θα είχε υλοποιηθεί στον ίδιο βαθμό και με την ίδια ευκολία.
Οι ευθύνες αυτών των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ (μαζί και αυτών που κάτω από το βάρος του αναθέματος πέταξαν τις χθεσινές ταμπέλες και το παίζουν ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι) είναι τεράστιες, εγκληματικές:
  • Για το ότι χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
  • Τα εργοστάσια είναι παραγωγικά νεκρά.
  • Τα δικαιώματα των εργαζομένων συρρικνωμένα.
  • Και οι θύτες έχουν ακόμα το θράσος να έρχονται στα εργοστάσια ως σωτήρες.
Μπαίνει το ερώτημα, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης και τα όσα μέχρι τώρα είναι γνωστά δίνουν τέλος σε αυτή την άθλια και ζημιογόνα για τους εργαζόμενους στρατηγική, αλλά πολύ καλή για τους μεγαλέμπορους όπλων και τις ξένες πολυεθνικές; Με απόλυτη βεβαιότητα απαντάμε ΟΧΙ:
Η κυβέρνηση περνάει σε μια νέα φάση υλοποίησης της ίδιας στρατηγικής.
Στο επόμενο διάστημα θα:
  • "Εξυγιάνει" την εταιρεία και τις άλλες (ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ) από το υπεράριθμο(;) προσωπικό και θα μειώσει παραπέρα τις θέσεις εργασίας.
  • Τις "εξυγιάνει" από κατακτήσεις και δικαιώματα συρρικνώνοντας παραπέρα μισθούς, επιδόματα, παροχές κλπ.
  • Τις "εξυγιάνει" από τα χρέη, μέσω και της πώλησης περιουσιακών στοιχείων φιλέτων (π.χ. Υμηττός) με στόχο να δοθούν σε ιδιώτες και για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, αν δεν βρεθεί ιδιώτης αγοραστής, είτε να απορροφηθούν από την ΕΑΒ είτε και να κλείσουν. Διατηρεί αν δεν αυξάνει τις εισαγωγές και τα χρήματα για τις ΝΑΤΟικές δαπάνες. Τι έχεις Γιάννη; Ό,τι είχα πάντα.
Αυτή η σημερινή πολιτική της κυβέρνησης και πάλι (είτε ανοιχτά είτε συγκαλυμμένα) έχει τη στήριξη από τις πλειοψηφίες της ΠΟΕΜ και των σωματείων όπως και τα προηγούμενα χρόνια.
Και όσο πιο πολύ μετατρέπουν τα σωματεία σε ιμάντες υλοποίησης των αποφάσεων των κομμάτων τους και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τόσο φωνάζουν ενάντια στους κομμουνιστές που τους αποκαλύπτουν, κατηγορώντας μας ότι δήθεν εμείς θέλουμε να κλείσει η πολεμική βιομηχανία.
ΟΥΤΕ ΩΡΑ ΧΑΜΕΝΗ!
Τώρα να δημιουργήσουμε σε κάθε εργοστάσιο κίνημα αντίστασης και ματαίωσης αυτής της πολιτικής, απαιτώντας:
  • Να δοθούν άμεσα χρήματα για την πληρωμή των εργαζομένων, για την αγορά πρώτων υλών και την κάλυψη άλλων υποχρεώσεων.
  • Να δοθούν άμεσα παραγγελίες για όλα τα εργοστάσια και να γίνουν άμεσα προσλήψεις για την υλοποίησή τους.
  • Να συσταθεί ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος φορέας πολεμικής βιομηχανίας που θα αναλάβει το συντονισμό και την ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας.
Εργαζόμενες–εργαζόμενοι,
Δεν υπάρχει μέλλον καλό για τους εργαζόμενους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων όσο εθνική πολιτική θα βαφτίζονται τα κέρδη των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου στη χώρα μας. Όσο θα ονομάζονται εθνικό συμφέρον τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Όσοι τάζουν, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας και δικαιώματα στους εργαζόμενους, επαναφορά των κεκτημένων, με άθικτους τους καπιταλιστές, με τη χώρα μας μέσα στις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες, δεν είναι παρά οι αυριανοί πολιτικοί απατεώνες.
Δώστε δύναμη στο ΚΚΕ, για να προχωρήσει η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, να δυναμώσει το ΠΑΜΕ, να προχωρήσει η λαϊκή συμμαχία, για να γίνουμε οι εργαζόμενοι αυτοί που όχι μόνο θα δουλεύουμε, αλλά θα αποφασίζουμε το τι και το πόσο θα παράγεται σε αυτόν τον τόπο.
Για να γίνουμε οι αφέντες του πλούτου που παράγουμε».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: