Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Δηλώσεις Θανάση Παφίλη για το 1989 .Έχει κι η σπέκουλα τα όριά της !

Με την ένδειξη «Δήλωση βόμβα» μια σειρά Μέσα Ενημέρωσης αναπαρήγαγαν την ακόλουθη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θ. Παφίλη για την κυβέρνηση Τζαννετάκη και την Οικουμενική: 


«Ναι δεν έκανε καλό και το λέμε. Παρότι βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο, δημιουργήθηκαν αυταπάτες στο λαό και έπαιξε συνολικά αρνητικό ρόλο και το πληρώσαμε και εμείς πάρα πολύ ακριβά»...
Εννοείται ότι έσπευσαν να σπεκουλάρουν και γνωστές και μη εξαιρετέες αντιΚΚΕ ιστοσελίδες. Φυσικά, ο Θ. Παφίλης δεν είπε κάτι καινούργιο, εκτός κι αν όλοι οι παραπάνω λειτουργούν με αξιοσημείωτη χρονοκαθυστέρηση. Το ΚΚΕ εδώ και δεκαετίες λέει το ίδιο πράγμα και για του λόγου το αληθές παραθέτουμε απόσπασμα απ' την Εισήγηση της ΚΕ στο 14ο Συνέδριο του Κόμματος, τον Δεκέμβρη του 1991:
«Με το σημερινό συσχετισμό είναι αδύνατη κάθε διέξοδος. Με την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, το δυνάμωμα της ταξικής και πολιτικής πάλης μπορεί να χτυπηθεί ο δικομματισμός, να αποκρουστεί κάθε παραλλαγή ταξικής και πολιτικής συναίνεσης σε βάρος των εργαζομένων. Να κοπεί το νήμα των πρωτοβουλιών για συνεργασίες που παραγνωρίζουν τις λαϊκές απαιτήσεις και παραμορφώνουν προοδευτικά συνθήματα. Συνεργασία που δεν εξασφαλίζει προοδευτική πολιτική θα γίνει αναπόφευκτα μέρος της κρίσης. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη γιατί θα σκοτώσει για μια ακόμα φορά τις ελπίδες για ουσιαστικές αλλαγές στον τόπο (...) Η συμμετοχή του τότε Συνασπισμού στην κυβέρνηση Τζαννετάκη, όπως και στην Οικουμενική κυβέρνηση, στις συγκεκριμένες συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί είχε πολιτικό κόστος (...) Προκάλεσε ιδεολογικές παρενέργειες, καθώς τα στελέχη που αποχώρησαν από το ΚΚΕ βρήκαν την ευκαιρία να αναπτύξουν ουτοπικές απόψεις για την ανάγκη συμμετοχής του Κόμματος σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το χαρακτήρα και τη σύνθεσή της, το συσχετισμό δύναμη στο κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο».
Τη θέση, άλλωστε, που εξέφρασε ο Θ. Παφίλης, την εξέφρασαν πριν τις εκλογές του 2012 κι άλλα στελέχη του Κόμματος, όταν καλούνταν να στοιχειοθετήσουν την άρνηση του ΚΚΕ να συμμετάσχει σε κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού και τη διαχείρισή του.
Συνεπώς, άνθρακες ο θησαυρός που νόμιζαν διάφοροι ότι ανακάλυψαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: