Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Υπόθεση απαγωγής Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα


Ανακοίνωση εξέδωσαν «Δημοκρατική Συσπείρωση» και ΠΑΜΕ

Σε μια νέα υπόθεση απαγωγής και παράδοσης πολιτικού πρόσφυγα σε ξένες μυστικές υπηρεσίες εμπλέκονται οι ελληνικές δυνάμεις καταστολής και η ελληνική κυβέρνηση, αυτή τη φορά παραδίδοντας στις τουρκικές υπηρεσίες έναν Τούρκο πολιτικό πρόσφυγα, ο οποίος απήχθη από το κέντρο της Αθήνας για να βρεθεί λίγες ώρες αργότερα σιδηροδέσμιος στην Αδριανούπολη και ακολούθως στα κελιά της Αντιτρομοκρατικής στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με πληροφορίες και στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο 26χρονος Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας Μπουλούτ Γιαϊλά απήχθη με γκανγκστερικό τρόπο το βράδυ της Πέμπτης, 30 Μάη, στην οδό Σόλωνος, στην Αθήνα, από «αγνώστους» και μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο σε άγνωστο σημείο. Είχε πέσει θύμα βασανιστηρίων στην Τουρκία, ενώ προ ολίγων εβδομάδων είχε αποστείλει γραπτό αίτημα προς την Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ., ζητώντας να καθορισθεί ημερομηνία προσέλευσής του, για να υποβάλει αίτηση χορήγησης ασύλου.
Σύμφωνα με καταγγελίες, το αυτοκίνητο με το οποίο μεταφέρθηκε φέρεται να ανήκε στη δύναμη της Αστυνομίας, αν και δεν είχε σαφή υπηρεσιακά διακριτικά. Παρά τις αρνήσεις της ΕΛ.ΑΣ. το Σάββατο το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι ο Γιαϊλά φυγαδεύτηκε χωρίς καμιά επίσημη ή νόμιμη διαδικασία, παραδόθηκε στις τουρκικές αρχές και κρατείται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Κωνσταντινούπολη. Οπως ο ίδιος αφηγήθηκε στον συνήγορό του, επιβιβάστηκε βίαια στο πρώτο ΙΧ, από άνδρες που μιλούσαν ελληνικά και στη συνέχεια τον μετεπιβίβασαν σε άλλο ΙΧ, όπου τον συνόδευαν άνδρες που μιλούσαν Τουρκικά και Αγγλικά. Μετά από πολύωρο ταξίδι έφθασαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου και παράνομα τα πέρασαν από ένα άνοιγμα στα συρματοπλέγματα. Στη συνέχεια, έγινε η σύλληψή του στο Αστυνομικό Τμήμα της Ανδριανούπολης!
Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες φαίνεται να εκτέλεσαν μία απαγωγή με τον ίδιο τρόπο που το 2005 είχαν πράξει με 28 Πακιστανούς για λογαριασμό τότε των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.
Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσαν η «Δημοκρατική Συσπείρωση» και το ΠΑΜΕ. Σε αυτήν αναφέρεται, ανάμεσα σε άλλα:
«Η τρικομματική συγκυβέρνηση και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έχουν τεράστιες ευθύνες για το συγκεκριμένο περιστατικό, τόσο για την πραγματοποίησή του όσο και για την προσπάθεια συγκάλυψής του, όπως και γενικότερα για τις διώξεις σε βάρος των πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία που ζουν στη χώρα μας.
Οι ευθύνες της, μάλιστα, είναι ακόμη μεγαλύτερες, γιατί αυτά γίνονται σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι και οι νέοι της Τουρκίας έρχονται αντιμέτωποι με τη μαζική βίαιη καταστολή των διαδηλώσεών τους και τον αυταρχισμό της τουρκικής κυβέρνησης στην Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις.
Οφείλει, επομένως, να απολογηθεί άμεσα για την εμπλοκή της σε αυτήν τη συγκεκριμένη αποτρόπαιη πράξη της απαγωγής και παράδοσης του πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά στις τουρκικές αρχές, που κουρελιάζει στην κυριολεξία κάθε έννοια σεβασμού δικαιωμάτων των προσφύγων και τις προβλεπόμενες διαδικασίες ακόμη και της ισχύουσας νομιμότητας, ενώ ανοίγει ιδιαίτερα επικίνδυνους δρόμους για τις λαϊκές ελευθερίες.
Καλούμε το Γραφείο του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες να διερευνήσει τις σοβαρότατες καταγγελίες, να παρέμβει για το σεβασμό των δικαιωμάτων του απαχθέντα πολιτικού πρόσφυγα στην Τουρκία.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τους νέους της χώρας μας, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία που ζουν στη χώρα μας, καθώς και στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της γειτονικής χώρας που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, την καταστολή και τον αυταρχισμό της τουρκικής κυβέρνησης».


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O ΣΟΥΛΕΗΜΑΝ Ο ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο BRUCE WILLIS ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ! ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟ FEMEN!

Matrix1917 είπε...

Ναι μπορεί και πράκτορες και ότι θες να είναι μέσα, προτείνεις face control στις διαδηλώσεις ; Ένας στους 3 από αυτούς που συλλαμβάνουν είναι κομμουνιστές να πούμε, εσένα σου λέει κάτι αυτό ; Εντάξει γράφουμε μια εξυπνάδα και τέρμα ; Τι θες να πεις , πες το. Είναι προβοκάτσια του Τουρκικού στρατού, της ΣΙΑ , του Ράμπο ; Η Λίλιθ τι λέει να πούμε ,μαύρες άσπρες αδελφότητες κλπ ;
Ταγίπ ας πούμε και ξερό ψωμί για να μην έρθουν οι Κεμάλ , τι θες ρε άνθρωπε πες το ;
Μήπως είσαι πολύ μαρξιστής λενινιστής για τέτοιες διαδηλώσεις ; Εντάξει δεν είπαμε πως θα γίνει επανάστα , οι άνθρωποι βγήκαν στον δρόμο ο καθείς για τα δικά του, σωστά ;