Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Είναι χρέος του κινήματος στη χώρα μας, να υπερασπίσει τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές και να μην επιτρέψει την έκδοσή τους στην Τουρκία!

Η απαγωγή του πολιτικού πρόσφυγα από την Τουρκία έρχεται δυστυχώς να επιβεβαιώσει τους φόβους που εκφράσαμε εδώ και καιρό, με το ξεκίνημα των διώξεων από το ελληνικό κράτος. Ότι:
η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει κανέναν απολύτως ενδοιασμό να παραδώσει Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές στο φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας, στα λευκά κελιά απομόνωσης, τα λεγόμενα και τύπου “F”, όπου τα βασανιστήρια και η φυσική εξόντωση εκατοντάδων αγωνιστών αποτελούν τον κανόνα.
Η επιχείρηση αυτή αποτελεί συνειδητή επιλογή της τρικομματικής κυβέρνησης και εντάθηκε μετά το ταξίδι του Σαμαρά στην Τουρκία, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 4 του Μάρτη, υπό τις ευλογίες των αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελία της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες, που βασίζεται σε δημοσιεύματα των τουρκικών Μ.Μ.Ε., η έκδοση αγωνιστών στην Τουρκία απαιτείται και ως αντάλλαγμα για το προχώρημα τουρκικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως μπροστά στην αντιμετώπιση των ίδιων των λαών τους και των αγωνιστών, οι αστικές τάξεις σε Ελλάδα και Τουρκία και οι κυβερνήσεις τους -εξαρτημένες και υποτελείς στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά- βάζουν σε δεύτερη μοίρα τούς εθνικισμούς και τις μεταξύ τους αντιθέσεις και συνεργάζονται αρμονικά.
Ο μοναδικός παράγοντας που μπορεί να ανακόψει μια τέτοια εξέλιξη είναι η ανάπτυξη ενός πλατιού και μαζικού κινήματος αλληλεγγύης, που θα απαιτήσει την απελευθέρωση και τη μη έκδοση στην Τουρκία των αγωνιστών αυτών. Είναι χρέος του κινήματος στη χώρα μας, να υπερασπίσει τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές και να μην επιτρέψει την έκδοσή τους στην Τουρκία! 
Αυτά λοιπόν λέγαμε σε προηγούμενα κείμενά μας. Υπάρχουν πολλές απόψεις στην αριστερά, και όχι μόνο, για τους λόγους που γίνονται οι διώξεις και οι απαγωγές. Απόψεις με άλλες από τις οποίες συμφωνούμε αλλά και άλλες που μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.
Για μας είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η απαγωγή δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχε αρμονική συνεργασία των κρατικών μηχανισμών των δύο χωρών, τουλάχιστον, και δεν κατανοούμε τις αμφιβολίες που υπάρχουν γι' αυτό. 
Είναι ξεκάθαρο ότι τις ευθύνες τους τις έχουν αναλάβει η κυβέρνηση και τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν. Ευθύνες που δεν αφορούν βέβαια την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, ούτε βεβαίως την υπεράσπιση των πολιτικών προσφύγων. Αλλού δίνουν λογαριασμό οι κυβερνώντες.  Στους ιμπεριαλιστές εντολείς τους και στο ντόπιο εξαρτημένο κεφάλαιο. Αυτός ο λογαριασμός περιλαμβάνει ακόμη και το κουρέλιασμα διεθνών συνθηκών, συνταγμάτων και νόμων που δήθεν κατοχυρώνουν δημοκρατικά και άλλα δικαιώματα. Την έχουν αναλάβει λοιπόν την ευθύνη τους επίσημα και με τη βούλα.
Ούτε για το κράτος και τους θεσμούς του έχουμε καμιά αμφιβολία. Λειτουργούν μια χαρά και, δυστυχώς, είναι αρκετά ισχυροί όταν πρόκειται να στραφούν κατά του λαού.
Άποψη έχουμε και για το αν καταπατήθηκε η εθνική κυριαρχία της χώρας με αφορμή την απαγωγή, ή για το αν αυτό είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και κάμποσα χρόνια. Τουλάχιστον από ...καταβολής "ανεξαρτησίας"!
Για αυτά καταγγέλλουμε την ντόπια εξουσία, την κυβέρνησή της και το κράτος της, και δεν την ελέγχουμε για άγνοια ή για αδιαφορία ή για ότι άλλο που μπορεί να υποτιμά το πραγματικό της ρόλο (και) σε αυτή την υπόθεση.
Η απαγωγή δικαίως εξοργίζει και θυμώνει αρκετό κόσμο. Δεν θα έπρεπε να ξαφνιάζει όμως. Ήταν το επόμενο βήμα μιας και, ενώ οι διώξεις των πολιτικών προσφύγων ξεκίνησαν εδώ και μήνες σε όλη την Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου κατά κύριο λόγο συγκεντρώνονται, οι αντιδράσεις είναι μηδαμινές.
Δεν είμαστε από αυτούς που θα υποτιμήσουμε και θα πούμε ότι δε χρειάζεται η εκμετάλλευση των όποιων νομικών δυνατοτήτων έχουν απομείνει ή ακόμη και των κοινοβουλευτικών πιέσεων. Ούτε την ανάγκη της δημοσιότητας θα υποτιμήσουμε. Είμαστε όμως στον αντίποδα αυτών των απόψεων που θεωρούν αυτές τις μεθόδους το άπαν και υποτιμούν, έως και τις θεωρούν άχρηστες, τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Τα πρώτα στη καλύτερη περίπτωση είναι υποβοηθητικά των τελευταίων!
Εμείς θα επιμένουμε σε αυτό! Το προτείναμε στη συνέντευξη τύπου που έγινε το Σάββατο που μας πέρασε, το προτείναμε σε όλες τις αντίστοιχες συναντήσεις το προηγούμενο διάστημα, θα το προτείνουμε και στις επόμενες. Ο λαός μας ούτε ηλίθιος είναι ούτε κοιμάται όπως κάποιοι φωστήρες έχουν αποφανθεί για να δικαιολογήσουν τη δική τους, για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι του παρόντος, απραξία. Ακόμη και σε ζητήματα αλληλεγγύης έχει δείξει πολλές φορές ότι είναι έτοιμος να βγει στους δρόμους. Το έδειξε και τότε με τον Οτσαλάν, μιας και μιλάμε για Τουρκία.
Η αριστερά, πρώτη απ' όλους και σε όλες τις εκδοχές, άραγε είναι έτοιμη να το κάνει; Θέλει; Να καλέσει το λαό να βγει στους δρόμους, όχι για να βγάλει την υποχρέωση αλλά για να σταματήσει τις διώξεις των πολιτικών προσφύγων και για να μην επιτρέψει άλλη απαγωγή από τον τόπο του;
Ή θα υπάρξει η επιλογή του λευκού και σε αυτή την περίπτωση;

πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές
Δείτε και την ανακοίνωση της Επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: