Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Απορρίφθηκε η τροπολογία για την κατάργηση της ΠΝΠ.Νέα τροπολογία θα φέρει το ΚΚΕ .Θανάσης Παφίλης: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος δεν έκανε αποδεκτή την τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά το λουκέτο στην ΕΡΤ. 


Έντονα αντέδρασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, που αποχώρησαν από τη Βουλή. Δεν πήραν θέση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Επαναφέρει το ΚΚΕ την τροπολογία στο επόμενο νομοσχέδιο.

«Η κυβέρνηση με απαράδεκτο και προκλητικό τρόπο εκμεταλλευόμενη τη σιωπή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αρνήθηκε να κάνει το αυτονόητο.
Να αποδείξει δηλαδή ότι έχει πλειοψηφία στη Βουλή και ότι μπορεί να εφαρμόσει αυτό το έκτρωμα που λέγεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Όμως δεν τελειώσαμε. Το ΚΚΕ επανέρχεται, έχουμε καταθέσει την ίδια τροπολογία στο επόμενο νομοσχέδιο και σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, να αποδείξει αν έχει πλειοψηφία στη Βουλή για να εφαρμόσει αυτούς τους νόμους» ανέφερε σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.
Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος αρνήθηκε να συμπεριλάβει την τροπολογία σε νομοσχέδιο για το «Ερρίκος Ντυνάν». Επικαλέστηκε τα άρθρα του Συντάγματος που επιβάλλουν οι τροπολογίες που έχουν οικονομική συνέπεια να συνοδεύονται από έκθεση συνεπειών από τον υπουργό Οικονομικών και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι η τροπολογία πρέπει να συζητηθεί γιατί έχει και τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανάλογη ήταν η τοποθέτηση και του Βασίλη Καπερνάρου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει τον Κανονισμό αλά καρτ και επέμεινε ότι η τροπολογία πρέπει να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία, ζητώντας μάλιστα και ονομαστική ψηφοφορία. Επειδή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας επικυρώνει ΠΝΠ για το Ερρίκος Ντυνάν, ο κ. Παφίλης τόνισε ότι και η τροπολογία του ΚΚΕ είναι συναφής αφού ζητεί την κατάργηση της ΠΝΠ.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, το ΚΚΕ αποχώρησε αμέσως μετά την απόρριψη της τροπολογίας. Κατήγγειλε τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι δεν πήραν τον λόγο στη συζήτηση για το αν θα συζητηθεί ή όχι η τροπολογία.

Αργότερα, και ο Π. Κουρουμπλής κατήγγειλε στην Ολομέλεια της Βουλής «την εκκωφαντική σιωπή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ» και έδωσε το έναυσμα για αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «διαπιστώνονται μεθοδεύσεις που δεν συνηγορούν στο να έρθει στη Βουλή η πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Νέο γύρο αντιπαράθεσης σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων προκάλεσε παρέμβαση του Πάνου Καμμένου εξ αφορμής της απόρριψης συζήτησης της τροπολογίας του ΚΚΕ για την ΕΡΤ, ενώ οι ΑΝΕΛ αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι καταλύεται και το δικαίωμα της συζήτησης και ακυρώνεται το ίδιο το Σύνταγμα.

Ο κ. Καμμένος, αφού είπε πως και το κόμμα του κατέθεσε τροπολογία, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ότι δεν τοποθετήθηκαν καν επί του διαδικαστικού για τη συζήτηση επί της τροπολογίας, λέγοντας πως εδώ δεν πρόκειται για συνεταιρισμό αλλά για συγκάλυψη.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Εύης Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ) και του Βασίλη Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ), οι οποίοι τόνισαν πως έχουν καταθέσει πρόταση νόμου για την ΕΡΤ και επανέλαβαν πως η δημόσια τηλεόραση πρέπει να ανοίξει τώρα. «Μέχρι εδώ η σπέκουλα» είπαν, καταλογίζοντας στα κόμματα της αντιπολίτευσης προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με στόχο να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.


«Ξεπεράστηκαν οι προτάσεις νόμου από τα γεγονότα, τώρα μιλούμε για απόφαση του ΣτΕ» σημείωσε η Σοφία Βούλτεψη εκ μέρους της ΝΔ και κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν συμφωνούν ούτε μεταξύ τους, λέγοντας ότι «ο ένας λέει δικαιώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ κι άλλος λέει δικαιώθηκε ο Σαμαράς».

Πηγή : www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: