Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

"Του Αδόλφου τα εγγόνια".Δυνατά τον ήχο να ακουστεί παντού !


"Του Αδόλφου τα εγγόνια"




"Του Αδόλφου τα εγγόνια"
Στίχοι-Μουσική: Υπεραστικοί
Ενορχήστρωση-Κιθάρες-Τζουράς: Αντώνης Βαρτζάκης

Ηχοληψία-Μίξη: Casanos Riwada
Video Editing: wrong media lab

http://yperastikoi.blogspot.gr/
http://www.facebook.com/yperastikoi
Επικοινωνία: yperastikoi@gmail.com


"Του Αδόλφου τα εγγόνια"

Του Αδόλφου τα εγγόνια, η σαβούρα του ντουνιά,
κάνουνε πως δε θυμούνται του παππού τους τον νταλκά.
Του '45 Απρίλης κι ο Αδόλφος με λυγμό:
«Ρε τι μου 'κανε ο Στάλιν με τον Κόκκινο Στρατό,
το σφυρί έχω στο κεφάλι, το δρεπάνι στο λαιμό».

«Τσάμπα οι αστοί με σπρώχναν, να τους σβήσω τον καημό
και μπελάδες θα 'χουν πάλι, με το Γεωργιανό».
Κι όλο έσκουζε ο Αδόλφος, μες στου Απρίλη τις φωτιές:
«Μες στο Βερολίνο μπαίνουν, μπαίνουν οι κομμουνιστές
και οι άριοι λακίζουν, αντιλόπες παρδαλές. Ωχ, Εύα μου».

Του Αδόλφου τα εγγόνια, τούτη η βρώμα του καιρού,
κάνουνε πως δε θυμούνται ποιοι του δείξαν του παππού.
Κι οι αστοί που εξουσιάζουν και τη βρώμα συντηρούν,
για την κόκκινη σημαία πα' στο Ράιχσταγκ δε μιλούν

και ας δάγκωνε ο Αδόλφος το μουστάκι το κοντό
κι ας του φώναζε ο Γκαίρινγκ, «πα' να φύγουμε από δω»
και ας έσκουζε ο φύρερ απ' της Μπράουν την ποδιά:
«Ε ρε φάπα που θα πέσει απ' του Ζούκοφ τα παιδιά».

Του Αδόλφου τα εγγόνια, η σαπίλα του ντουνιά,
ξαναμπήκαν στη μαρκίζα στων αστών τον τσαμπουκά.
Η εξουσία των λεφτάδων, δίχως τα φτιασίδια της,
πότε χίτης κι ασφαλίτης, πότε ταγματασφαλίτης,
πότε γερμανοτσολιάς, χρυσαυγίτης φωνακλάς.

Μα το δείχνει η ιστορία, σαν θελήσει ο λαός
και το φίδι το τσακίζει κι όσους κλώσησαν τ' αυγό.
Κι όλο έσκουζε ο Αδόλφος και οι άριοι λαγοί
που τους κλείσανε το σπίτι του Βλαδίμηρου οι γιοι.

Και ξανά θα τους το κλείσουν κι ας λυσσάνε οι αστοί.

Υπεραστικοί


2 σχόλια:

Unknown είπε...

Η επαρατος δεξια

Το κράτος της δεξιάς και η οικοδόμηση του είναι μια ανεξίτηλα χαραγμένη περίοδο της ελληνικής πολίτικης ιστορίας. Η επικράτηση στον εμφύλιο, η άνοδος στην εξουσία του στρατάρχη Παπάγου και η παντοδυναμία Καραμανλή τα πρώτα χρόνια της ΕΡΕ αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της.
Το διάστημα αυτό ανελλιπώς μέχρι και σήμερα χρησιμοποίει η ελληνική αριστερά για να καταδείξει τις διώξεις τις δυσκολίες και την κακομεταχείριση που υπέστη από την κακή, βάρβαρη και επάρατη δεξιά.

Βασικά στοιχειά της πολίτικης των κυβερνώντων της εποχής ήταν οι απαγορεύσεις και η πολιτική ανελευθερία προς την απέναντι πλευρά του πολίτικου φάσματος. Συνοπτικά κάποιες από τις «δεξιές» τακτικές: Αρχικά αυτό που έπρεπε να αποκαλυφθεί είναι η πλάνη στην οποία υπέπεσαν οι πιστεύσαντες στην αριστερά. Έπρεπε να φανερωθεί ότι το φιλότιμο και οι αγώνες του τίμιου και εργατικού λάου ΚΑΠΗΛΕΥΘΗΚΑΝ από αυτούς που διατυμπάνιζαν πως το κύριο μέλημα του είναι η προστασία των δικαιωμάτων του λάου, η βασική κατηγορία που αποδόθηκε στην αριστερά είναι ότι πρόδωσε τις προσδοκίες του. Με βεβαιότητα κατηγορηθήκαν ότι αποτελούν ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΑ υποχείρια όπου η κομμουνιστική Ρωσία τα επιστράτευσε ώστε να δημιουργούν ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ και να εμποδίζουν την ανάπτυξη της χώρας. Συγκροτήθηκε ένα ευρύτερο πολίτικο μέτωπο δεξιών και κεντρώων δυνάμεων ώστε να επέλθειΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ των «κομμουνιστοσυμμορριτών» της αριστεράς.

Η κοινωνία και η Βουλή διαχωριστικέ σε εθνικόφρονες και κομμουνιστές. Στην συνέχεια με αυστηρά «συνταγματικά κριτήρια» η αριστερά τέθηκε ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ. Αλλά μέτρα που εκτελεστήκαν ήταν οι ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ. Σε οποιαδήποτε πολιτική ομιλία, συνάντηση, αριστερών πολιτικών, μανιασμένο πλήθος «εξεγείροντο αυθορμήτως » εναντίον των εχθρών του πολιτεύματος και της δημόσιας τάξης. Οι χώροι όπου συνευρίσκονταν τα μέλη της αριστεράς πολιτικά γραφεία(πριν την κήρυξη σε παρανομία του ΚΚΕ) αλλά και στην συνέχεια διάφορα πολιτικά στέκια καφενεία, ταβέρνες κτλ. δέχονταν κατά καιρούςΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ, ΠΥΡΠΟΛΙΣΜΟΥΣ όπου η ελληνική αστυνομία σαν μια περίεργη σύμπτωση δεν μπορούσε ποτέ να εντοπίσει τους ενόχους. Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπήρχε έντονη λογοκρισία και οι απόψεις ,θέσεις της αριστεράς για όλα τα πολιτικά ζητήματα παράμενε κατά το κοινώς λεγόμενο θαμμένη και ΔΕΝ ΤΥΓΧΑΝΕ ΚΑΜΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗΣ. Είχαν γραφτεί μάλιστα και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ από έγκριτους συγγραφείς της εποχής που ξεσκέπαζαν τις ραδιουργίες και τις μηχανορραφίες της αριστεράς. Σε κάθε στυγερό έγκλημα και δολοφονία της εποχής ανεξαρτήτως κινήτρου οι εφημερίδες φρόντιζαν να αποδίδουν και την κομμουνιστική ιδιότητα του δράστη. Το έγκλημα βέβαια μπορεί να είχε διαπραχτεί λόγο οικονομικών διαφορών, ερωτικής αντιζηλίας πάντως αν ήταν βολικό έπρεπε να τονιστεί η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ. Ενώ κάθε πολίτης ήταν υποχρεωμένος να κατέχει πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων όπου υπέγραφε με σαφήνεια και κατηγορηματικά την απόρριψη αριστερών πολιτικών. Αυτές ήταν οι πιο διαδεδομένες πρακτικές της εποχής.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ......ΒΡΕ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΒΡΕ ΤI ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΣΗΜΕΡΑ... ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;;

Red Star είπε...

@ ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. σοβαρέψου λίγο (πολιτικά εννοώ) και μην μπλέκεις τα μπούτια σου (πολιτικά πάντα εννοώ) και αν θες να κάνεις την προπαγάνδα σου σου προτείνω άλλους χώρους πιο φιλόξενους, εδώ ΔΕΝ γουστάρουμε φασίστες όποια προβιά και αν φοράνε.