Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ψηφίζουν σήμερα φοιτητές και σπουδαστές.Ψήφος ελπίδας ,ψήφος στη Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας !


Ψηφίζουν σήμερα από το πρωί φοιτητές και σπουδαστές με τις εκλογές να γίνονται σε συνθήκες βάρβαρης επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις, με νέα μέτρα να έρχονται να προσαρμόσουν πλήρως τις σπουδές στις ανάγκες των μονοπωλίων.



Οι δυνάμεις του ΜΑΣ καλούν τους φοιτητές και σπουδαστές να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο, τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, καλώντας τους να πιστέψουν στη δύναμή τους. Στην οργάνωση με ζωντανούς αγωνιστικούς συλλόγους και μαχητικά όργανα. Για να γίνει το φοιτητικό κίνημα κομμάτι του λαϊκού κινήματος. Να δυναμώσει η κατεύθυνση της πάλης που εκφράζει τις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών και σπουδαστών, των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.
Τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ κατεβαίνουν σε 276 Συλλόγους Πανεπιστημίων και ΤΕΙ από τους 280 συνολικά, που είναι προγραμματισμένο να γίνουν σήμερα εκλογές.

Το διάστημα αυτό έχει οπλίσει τους φοιτητές και σπουδαστές με εμπειρία που καλούνται να αξιοποιήσουν και μπροστά στην κάλπη. Τώρα, μπορούν να αποδυναμώσουν τις παρατάξεις της συγκυβέρνησης (ΔΑΠ, ΠΑΣΠ) που απροκάλυπτα στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και βάζουν πλάτη στην υλοποίησή της. Να γυρίσουν την πλάτη στη συμμαχία των ΣΥΡΙΖΑ - ΕΑΑΚ που υπερασπίζονται το πανεπιστήμιο όπως είναι σήμερα, που - παρά τις κορόνες για το αντίθετο - μπαίνουν εμπόδιο στην οργάνωση των φοιτητών, στις συλλογικές διαδικασίες και διεκδικήσεις. Τα διάφορα τάχα ανεξάρτητα σχήματα, μέσα από τα οποία δουλεύουν ακόμα και επιχειρηματικά συμφέροντα.
Στο δρόμο της νικηφόρας αγωνιστικής διεκδίκησης
Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών βρέθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων, για να μη νομιμοποιηθούν τα αντιδραστικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση μέσα κι έξω από τις σχολές. Με ξεκάθαρη θέση, με προσανατολισμό μια ανώτατη εκπαίδευση, που, πρώτα από όλα, θα λογοδοτεί στις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, δίνοντας τη μάχη για την αναζωογόνηση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος. Αντιπαλεύοντας και αποκαλύπτοντας τις πλευρές του αντιδραστικού νόμου - πλαίσιου που επιχείρησε η κυβέρνηση να εφαρμόσει. Ενάντια στο «σχέδιο Αθηνά» μέσα από το οποίο και με πρόσχημα υπαρκτά προβλήματα, οι ίδιοι που τα δημιούργησαν και έσπειραν παντού σχολές και τμήματα με χρήματα και κατεύθυνση της ΕΕ, πετούν χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενους στο δρόμο. Οι ίδιοι που βάζουν τεράστια εμπόδια στις σπουδές, που απολύουν εργαζόμενους από τα ιδρύματα. Οι φοιτητές και σπουδαστές, ως κομμάτι του λαού, δέχονται πολύπλευρα χτυπήματα σήμερα. Παράλληλα, μια σειρά νόμοι που έχουν ψηφιστεί από τα κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν κόψει και έχουν ράψει ήδη ένα μέλλον για τους φοιτητές και σπουδαστές με μισθούς πείνας, προγράμματα «απασχόλησης», χωρίς δικαιώματα.
Οι φοιτητές και σπουδαστές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ, αδιάκοπα ανοίγουν στις σχολές όλα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή των νέων. Χωρίς να υπόσχονται εύκολες λύσεις, χωρίς να αναπαράγουν εκβιαστικά διλήμματα και αυταπάτες όπως κάνουν οι αντανακλάσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης και της «κυβερνώσας αριστεράς». Προτείνοντας το δρόμο της διεκδίκησης μέσα από ένα οργανωμένο και δυνατό φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα που θα δυναμώνει ακόμα περισσότερο στη συμπόρευσή του με το λαϊκό. Ενάντια στις προσπάθειες εκφυλισμού που φούντωσαν το τελευταίο διάστημα με πρωταγωνιστές κατά περίπτωση τις παρατάξεις του συμβιβασμού, μπράβους, «αντιεξουσιαστές» και με κινήσεις ανοιχτής ή συγκαλυμμένης υπονόμευσης του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος.

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: