Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Διευκρίνιση του Ριζοσπάστη για τα γραφόμενα του Νίκου Μπογιόπουλου.


Διευκρίνιση


Διευκρινίζουμε τα εξής: Ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Νίκος Μπογιόπουλος, στο άρθρο του στον προσυνεδριακό διάλογο, έγραψε: «Η σ. Παπαρήγα ("Ρ", 22/3/2012) έλεγε: "Αντικειμενικά λοιπόν στην εκλογική μάχη το κριτήριο ψήφου προς το ΚΚΕ μπορεί και πρέπει να είναι πάνω στη συνολική του στρατηγική"».
Αλλά δεν είναι ολόκληρο.
Ολόκληρο το απόσπασμα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, την οποία χρησιμοποίησε, είναι το εξής: «Αντικειμενικά, λοιπόν, στην εκλογική μάχη, το κριτήριο ψήφου προς το ΚΚΕ μπορεί και πρέπει να είναι πάνω στη συνολική του στρατηγική, ανεξαρτήτως διαφωνιών γύρω απ' το θέμα πώς θα είναι ο σοσιαλισμός κ.τ.λ., αλλά μπορεί να είναι και μερικότερο κριτήριο, με όρους βεβαίως σαφούς εναντίωσης προς τα μονοπώλια και τις επιλογές της ΕΕ. Με όρους ποιο κόμμα μπορεί να συμβάλει στο δυνάμωμα του κινήματος».
Εγραψε επίσης στο ίδιο άρθρο για τον «Ριζοσπάστη»: «Πρωτοσέλιδα όπου απουσιάζει ή υποβαθμίζεται το σημαντικό της επικαιρότητας (π.χ. θάνατος Τσάβες), δεν συνηγορούν στην εκτίμηση περί "βελτίωσής του"». Στο συγκεκριμένο θέμα έγινε κριτική από το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Συντακτική Επιτροπή του «Ριζοσπάστη», συζητήθηκε στη Συντακτική Επιτροπή της εφημερίδας, η Συντακτική Επιτροπή του «Ριζοσπάστη» έκανε την αυτοκριτική της στο Κόμμα, ενημερώνοντας και τους εργαζόμενους στην εφημερίδα. Αλλά ενημέρωσε και δημόσια, ζητώντας «συγγνώμη από τους αναγνώστες της εφημερίδας που παρέλειψε την αναφορά του θανάτου του Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες στην πρώτη σελίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: