Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Σήμερα η κινητοποίηση αλληλεγγύης στους εργάτες της ΝΤΕΛΙΚΑ.


Μαζί με το σωματείο των εργαζομένων στην εταιρεία καλούν στις 7 μ.μ., στην πλ. Ελευθερίας στην Πάτρα

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της χαρτοβιομηχανίας ΝΤΕΛΙΚΑ (SCA) διοργανώνει σήμερα Παρασκευή στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας (Προσφυγικά) στην Πάτρα, η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ, μαζί με το Σωματείο των εργαζομένων της επιχείρησης.
Η Γραμματεία σημειώνει στην ανακοίνωσή της: «Καλούμε τα συνδικάτα να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των γυναικών και της νεολαίας στο Συλλαλητήριο».

Να σημειωθεί ότι, στις αρχές Μάρτη, η πολυεθνική είχε απαιτήσει μειώσεις μισθών που άγγιζαν το 60%. Στην άρνηση των εργαζόμενων να δεχθούν τις μειώσεις, η εργοδοσία ανακοίνωσε πως θα «προσφέρει» διάφορα «πακέτα παροχών» προς τους εργαζόμενους, για να προχωρήσει σε «εθελούσια» και στη συνέχεια στο κλείσιμο του εργοστασίου.
Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πολυεθνική SCA. Με αυτή τους τη στάση φαίνεται, για άλλη μια φορά, το ποιος κλείνει τα εργοστάσια. Αν και στα σχέδιά τους είναι να επαναλειτουργήσουν το εργοστάσιο χωρίς δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό πως η SCA είναι μία από τις δέκα πολυεθνικές που ζήτησαν προκλητικά από το υπουργείο Ανάπτυξης να μπορούν να προσλαμβάνουν εργαζόμενους με 300 ευρώ το μήνα».
Τη συμπαράστασή του στους εργάτες της ΝΤΕΛΙΚΑ εκφράζει και το κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ νομού Αχαΐας, το οποίο καλεί τον κλάδο να συμμετέχει μαζικά στη σημερινή συγκέντρωση. Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας.

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: