Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΚΚΕ για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Οι μάσκες έπεσαν!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την πολιτική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων.
 
Με αφορμή τη συνάντηση Α. Τσίπρα και Π. Καμένου και τις δηλώσεις που έκαναν, το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολίασε:
«Οι μάσκες έπεσαν! Η πολιτική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο Κοινοβούλιο και κυρίως στο κοινωνικό επίπεδο, με πρόσχημα τη συμπαράσταση στον κυπριακό λαό, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με πολιτική υπέρ των μονοπωλίων, αφού δε διστάζει να συνεργαστεί και με εθνικιστές.
Υλοποιείται η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση από τη «λαϊκή δεξιά» μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το «νέο» ΠΑΣΟΚ βήμα το βήμα διαμορφώνεται. Άραγε τι είδους διαπραγμάτευση λένε στον κυπριακό λαό να κάνει; Μήπως τύπου «σχεδίου Ανάν», που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένθερμος υποστηρικτής του; Ή συνεργασία με τον «αντιιμπεριαλιστή» Πούτιν;»
Σημειώνεται ότι μετά τη συνάντησή τους ο μεν Π. Καμένος μίλησε για "δημιουργία μεγάλου κοινωνικού πατριωτικού και δημοκρατικού μετώπου" ενώ ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε σε "πλατιά παλλαϊκή συσπείρωση, ένα πλατύ μέτωπο πέρα και έξω από πολιτικά κόμματα". Και οι δυό στήριξαν την επιλογή τους επικαλούμενοι τις εξελίξεις στην Κύπρο, όπως και ζητήματα λειτουργίας του κοινοβουλίου.
 
Πηγή: 902.gr
 

8 σχόλια:

makiskef είπε...

Όλοι παρέα να σώσουμε τον καπιταλισμό ....
Εφεδρείες του συστήματος ....

Red Star είπε...

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α επισημοποιεί την μετεκλογική συνεργασία του με τους ΑΝ.ΕΛ. Αυτά για όσους περιμένουν "αριστερές" κυβερνήσεις...

Δημήτρης Ν. είπε...

Πράγματι το αδελφό ΑΚΕΛ έδειξε το δρόμο!

Αντιφών είπε...

Δυστυχώς, όμως, το ΚΚΕ θα μπορούσε να τους ξεβρακώσει όλους αυτούς -ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ- προεκλογικά και δεν το έκανε.

makiskef είπε...

Συμφωνώ με τον αντιφων χρειαζόταν ζόρι και αποφασιστικότητα από το κόμμα . Όμως το πήγαινε και το πάει πολύ χαλαρά ...
Εδώ έχουμε σκληρό πόλεμο από παντού και στον πόλεμο δεν χαϊδεύεις. Πολεμάς από οποίο μετερίζι κι αν βρίσκεσαι ...
Και μιλάς πιο απλά πιο κατανοητά πιο επιθετικά να σε καταλάβει και η γιαγιά και ο παπους και ο καθένας δεν απευθύνεσαι μόνο σε κομματικά μέλη που γνωρίζουν θεωρία και ορολογία ...εκλαικευεις με απλή γλώσσα και επιτιθεσαι... Και οταν ο κομμουνιστής χρησιμοποιεί σωστά και μαχητικά τη γλώσσα τσακίζει κόκαλα ....φτάνει να το θέλει να γίνει μαχητικός κατήγορος ....
Και προπαντός προλαβαίνει και καθοδηγεί καταστάσεις ..
χωρίς να αφήνει τις καταστάσεις να τον οδηγούν ...

Red Star είπε...

Με προβληματίζουν τα σχόλια αυτά ενώ πλησιάζει το συνέδριο του κόμματος και αναρωτιέμαι αν θα υπάρξει επικοινωνιακή αλλαγή στο κόμμα και όπως γράφει και ο σύντροφος makiskef...

"Και προπαντός προλαβαίνει και καθοδηγεί καταστάσεις ..
χωρίς να αφήνει τις καταστάσεις να τον οδηγούν ...:

Σε αυτό υστερούμε σημαντικά

Αντιφών είπε...

@ Red Star:

«Με προβληματίζουν τα σχόλια αυτά ενώ πλησιάζει το συνέδριο του κόμματος και αναρωτιέμαι αν θα υπάρξει επικοινωνιακή αλλαγή στο κόμμα και όπως γράφει και ο σύντροφος makiskef...»

Τι εννοείς, όταν λες ότι σε προβληματίζουν τα σχόλια αυτά; Επίσης, η δυστοκία δεν εντοπίζεται, πιστεύω, αποκλειστικά στο επικοινωνιακό κομμάτι, αλλά κυρίως σε επίπεδο τακτικής. Δύο ενδεικτικά παραδείγματα, το νομοσχέδιο περί κατάργησης των μνημονίων και μονομερούς διαγραφής του χρέους, αλλά και το κάλεσμα μέσω υπογραφών, κατατέθηκαν μετά τις εκλογές, και όχι πριν. Γιατί; Και γιατί -ειδικά το δεύτερο- δεν έχουν προωθηθεί αναλόγως και έχουν «κάτσει»; Πρόκειται, για σπασμωδικές κινήσεις, κινούμενες στα συγκείμενα του εντυπωσιασμού και μη συνδεόμενες με ένα διακριτό, δυναμικό τελικό-τακτικό πλαίσιο, οι οποίες κατέληξαν σε φιάσκο ή «φιάσκο»; Δεν ξέρω. Τόσες συμπτώσεις; Ή τόσα λάθη γίνονται ακούσια; Δυσκολεύομαι να το πιστέψω...

Υ.Γ. Δεν είμαι από αυτούς που θα οχυρωθούν πίσω από έναν εύκολο καταγγελτικό λόγο περί «πραξικοπηματικής» ή μη κατάργησης του ΑΑΔΜ και αντικατάστασής του από τη Λαϊκή ή Κοινωνική Συμμαχία. Θεωρώ, μάλιστα, τη διένεξη αυτή άνευ ουσίας, αφού εξαντλείται σε επίπεδο μορφής και όχι περιεχομένου.

Red Star είπε...

Για να μην υπάρχει καμιά παρεξήγηση, ενστερνίζομαι αυτά τα σχόλια και με προβληματίζει ο λόγος και και οι τακτικές της ηγεσίας του Κ.Κ.Ε.

Ότι γίνονται και ακούσια λάθη , είναι αλήθεια. Αλλά υπάρχουν σκοτεινά σημεία που περιμένω να φωτιστούν από το συνέδριο.

Δεν με ενοχλεί η Λαϊκή Συμμαχία, ούτε υποστηρίζω ότι έπρεπε να να παραμείνει ως είχε το ΑΑΔΜ. Δεν έχω την αξίωση να αντικρούσω πολιτικά την Αλέκα Παπαρήγα και την μεγάλη πλειοψηφία της ΚΕ του ΚΚΕ που κατέληξε σε αυτή την απόφαση.Και πιστεύω ότι ίσως κάποιοι χρησιμοποιούν το ΑΑΔΜ ως όχημα για να αποχωρήσουν από το ΚΚΕ "ηρωικά".

Δεν είναι λύση αυτή, όσα προβλήματα και προβληματισμούς αν έχει το κόμμα.

Σκέφτομαι πιο πρακτικά για να καλύψω τα ιδεολογικά-θεωρητικά κενά που έχω και δεν έχω κρύψει ποτέ και αυτό που περιμένω από το ΚΚΕ μετά το Συνέδριο είναι :

A) Ενότητα στο κόμμα,σεβασμό στο καταστατικό και στον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό με ότι αυτό σημαίνει για κάποιες "φράξιες" που υπάρχουν.

Β) Νέα δυναμική ηγεσία που θα δώσει νέο όραμα και προοπτική στον λαό.

Γ) Βρισκόμαστε σε "πόλεμο" και πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλοι-ες όσοι μπορούν να βοηθήσουν το κόμμα είτε είναι μέλη ,είτε φίλοι και συνοδοιπόροι.