Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Νέα προκλητική κίνηση των ΗΠΑ σε βάρος της ΛΔ Κορέας !


Οι ΗΠΑ προχώρησαν την Πέμπτη σε μία άκρως συμβολική κίνηση κλιμάκωσης της επιθετικότητας ενάντια στην ΛΔ Κορέας : 



Έδωσαν εντολή για την απογείωση δύο βομβαρδιστικών «Στελθ» τύπου «Β-2» από αεροπορική βάση του Μισούρι ώστε να μεταβούν (όπως και έκαναν...) σε βραχονησίδα της Ν. Κορέας, ρίχνοντας εικονικές βόμβες και να αναδείξουν την ικανότητα των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων να πλήττουν στόχους «με ταχύτητα, ακρίβεια και κατά βούληση».


Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Νότια Κορέα, οι πτήσεις των δύο στρατηγικών βομβαρδιστικών «Στελθ» «B-2 Spirit» (που μπορούν να μεταφέρουν και πυρηνικές κεφαλές και χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 1999 στις ΝΑΤΟικές επιδρομές κατά της τότε ΟΔ Γιουγκοσλαβίας) εντάχθηκαν στις ευρείας κλίμακας ετήσιες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις «Foal Eagle» που διεξάγουν Ουάσιγκτον και Σεούλ αυτή την περίοδο. Δεν είναι τυχαίο ότι η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται ελάχιστα 24ωρα μετά την ανακοίνωση ανώτατων στρατιωτικών αξιωματούχων της ΛΔ Κορέας πως βρίσκονται σε μαχητική ετοιμότητα για την πιθανότητα εξαπόλυσης επιθέσεων στην αμερικανική ενδοχώρα και κατά των νήσων Χαβάη και Γκουάμ.

Παράλληλα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ διατύπωσε και πάλι τη δέσμευση των ΗΠΑ στην άμυνα της Νότιας Κορέας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, για την «αταλάντευτη στρατιωτική υποστήριξη» της Ουάσιγκτον στη Σεούλ, στο πλαίσιο και της νέας στρατιωτικής συμφωνίας συνεργασίας που υπογράφηκε την περασμένη βδομάδα και προβλέπει κοινή στρατιωτική απάντηση των δύο συμμαχικών χωρών σε περίπτωση ακόμη και περιορισμένης πρόκλησης από το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: