Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Νέα Υόρκη : Δολοφονία 16χρονου εφήβου από αστυνομικούς.


Στα πρόθυρα της έκρηξης βρίσκονται οι κάτοικοι του Φλάτμπους - συνοικία στην κομητεία του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης - μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση με 11 σφαίρες, του 16χρονου Αφροαμερικανού Κιμάνι Γκρέι, από μυστικούς αστυνομικούς του NYPD.
Image from twitter.com @kristengwynne

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, τοπική ώρα, και οι ταραχές ξέσπασαν όταν μία ομάδα εφήβων εξοργίστηκε από την παρουσία των αστυνομικών.
Κατόπιν επενέβησαν οι ειδικές μονάδες καταστολής και πλέον η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε συγκρούσεις και ταραχές με επιθέσεις σε παρακείμενα καταστήματα. Την Τρίτη το βράδυ πραγματοποιήθηκε μία ακόμη συγκέντρωση δίχως να υπάρξουν ταραχές, αν και το κλίμα παραμένει έκρυθμο, καθώς η αστυνομία δηλώνει ότι πυροβόλησε τον 16χρονο γιατί «φερόταν παράξενα και τράβηξε όπλο». Ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι ο Κιμάνι Γκρέι απλώς έφτιαχνε το παντελόνι του και εκτελέστηκε από τους μυστικούς αστυνομικούς. Η υπόθεση προσομοιάζει με την εκτέλεση ενός ακόμη εφήβου, του 17χρονου Αφροαμερικανού Τρέιβον Μάρτιν, ακριβώς ένα χρόνο πριν στη Φλόριντα, από έναν πολιτοφύλακα που για καιρό διέφευγε της σύλληψης, με την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: