Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη για Νίκο Αναστασιάδη, εργατικό κόστος, κατώτατο μισθό.


Ο Πρόεδρος του Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης, στο ψεσινό ντιμπέιτ αποκάλυψε εκ νέου το πραγματικό νεοφιλελεύθερο πρόσωπο του. 


Ο κ. Αναστασιάδης, σε πλήρη ταύτιση με τις θέσεις και τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας, τα οποία διαχρονικά υπηρετεί, επιχείρησε να αποδώσει στο ψηλό εργατικό κόστος και στο ύψος του κατώτατου μισθού, την ακρίβεια σε προϊόντα και υπηρεσίες. Θέση, την οποία υπερασπίστηκαν στη συνέχεια και οι εκπρόσωποι του επιτελείου Αναστασιάδη, ισχυριζόμενοι ότι ο ψηλός κατώτατος μισθός μετέτρεψε την Κύπρο σε ελκυστικό εργασιακό προορισμό για τους κοινοτικούς.
Στην πιο πάνω θέση του κ. Αναστασιάδη και του επιτελείου του οι πολίτες δεν θα πρέπει να έχουν καμιά ψευδαίσθηση ως προς το τι θα πράξει ο κ. Αναστασιάδης, αν καταφέρει να αναρριχηθεί στην εξουσία.
Συμπλέοντας με τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας την οποία υπηρετεί, θα επιτεθεί στους μισθούς και τα ωφελήματα των εργαζομένων για να μειώσει το εργατικό κόστος, το οποίο θεωρεί ως μείζον πρόβλημα για την οικονομία.
Περαιτέρω, όσοι εργάζονται ως πωλητές, γραφείς, σχολικοί βοηθοί, βοηθοί νοσηλευτές, βοηθοί παιδοκόμοι, όσοι εργάζονται σε υπηρεσίες ασφάλειας και σε συνεργεία καθαρισμού θα πρέπει να αναμένουν δραστικές περικοπές στο μισθό τους από πιθανή κυβέρνηση Αναστασιάδη, αφού ο κατώτατος μισθός θα προσαρμοστεί ώστε να κινείται σ’ αυτά που ήδη λαμβάνουν οι κοινοτικοί. Στα €400 με €500 μηνιαίως.
Εάν στον κ. Αναστασιάδη έφταιξαν οι πιο χαμηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι ο καθένας μπορεί να υπολογίσει πως θα συμπεριφερθεί στους υπόλοιπους εργαζόμενους, εβρισκόμενος σε πλήρη συμμαχία με την εργοδοτική πλευρά.

Πηγή : ΑΚΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: