Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Θ. Παφίλης στον ΣΚΑΪ: Οι παραγωγοί του πλούτου να τον διεκδικήσουν, να παλέψουν και να ανατρέψουν το σύστημα.


Θανάσης Παφίλης 

Το ΚΚΕ «καλεί τον κόσμο που παράγει τον πλούτο - και δεν τον παράγουν ούτε οι βιομήχανοι, ούτε οι εφοπλιστές, ούτε οι τραπεζίτες, ούτε οι μεγαλέμποροι, τον παράγουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα - να διεκδικήσει το αυτονόητο, τον πλούτο αυτόν να τον έχει ο ίδιος και να τον διαχειριστεί ο ίδιος», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Πρώτη ΓΡΑΜΜΗ».
Καλούμε, σημείωσε, «να συνενωθούν οι εργάτες, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, όλοι σε ένα ενιαίο μέτωπο κινητοποίησης για να σταματήσουν τον κατήφορο.
(…) Εμείς προσπαθούμε και θέλουμε να ενωθεί ο κόσμος, ανεξάρτητα τι ψηφίζει, σε βάση ταξική. Δηλαδή αυτοί που έχουν συμφέρον να ενωθούν και να παλέψουν να ανατρέψουν το ίδιο το σύστημα».
Εξουσία - πρόσθεσε - δεν είναι η κυβέρνηση, «είναι ποιος κατέχει τα μέσα παραγωγής. Αυτός που παράγει τον πλούτο ή αυτός που εκμεταλλεύεται τους υπόλοιπους;».
Το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα είναι πλέον σε αδιέξοδο και γίνεται πιο αντιδραστικό, επισήμανε ο Θ. Παφίλης και επισήμανε ότι «ο καπιταλισμός πέφτει σε βαθιά κρίση, η οποία είναι κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου. Όλη αυτή η ανάπτυξη (σ.σ. τα προηγούμενα χρόνια) μάζεψε χρήματα σε λίγα χέρια και τα μάζεψε από την εκμετάλλευση των πολλών. (…) Έφτασε λοιπόν σε αδιέξοδο, θέλει να ξαναεπενδύσει τώρα και για να επενδύσει, θέλει σεληνιακό τοπίο, να ισοπεδώσει τους εργαζόμενους. Αλλά και πάλι, η όποια ανάπτυξη υπάρξει θα είναι αναιμική. Δεν γιατρεύεται πια. Και θα είναι σε βάρος των εργαζομένων».
Αναφερόμενος στην αντιλαϊκή πολιτική, που είναι ενιαία σε ολόκληρη την ΕΕ, τόνισε πως «το Σύμφωνο για το Ευρώ λέει ότι οι μισθοί πρέπει να διαμορφωθούν με γνώμονα τους κατώτερους μισθούς στην Ευρώπη, δηλαδή Βουλγαρία, Ρουμανία και να πάρουμε υπόψη και τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της ΕΕ. Ποιοι είναι αυτοί; Η Κίνα και η Ινδία. Δηλαδή 100-200-300 ευρώ».
Το ΚΚΕ - υπογράμμισε - ήταν και είναι καθημερινά στην πρώτη γραμμή των αγώνων και έχει αντιμετωπίσει λυσσαλέα επίθεση για όλους τους αγώνες. Σχολιάζοντας την κυβερνητική επιχειρηματολογία περί υποκίνησης από το ΚΚΕ των αγροτικών κινητοποιήσεων, σημείωσε: «Εμείς δεν κρύψαμε ποτέ ότι υποστηρίζουμε τους αγώνες και των αγροτών και των εργαζομένων και όλων. Αλλά δεν είμαστε εμείς που πατάμε το κουμπί και βγαίνουν οι αγρότες στο δρόμο. Είναι τα προβλήματα, που είναι τόσο οξυμένα, τόσο αδιέξοδα, που δεν μπορούν να μπουν για να καλλιεργήσουν σήμερα».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: