Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Κύπρος : Η κρίση στο επίκεντρο των εκλογών.Απαίτηση του κράτους από την κυπριακή εκκλησία να μεταβιβάσει εκλησιαστική γη αξίας 206 εκατομμυρίων ευρώ.


Κυπριακές ΕκλογέςΝα προσέλθουν στις κάλπες και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, χαρακτηρίζοντας την αποχή ως «συνενοχή», κάλεσε τους Κύπριους ψηφοφόρους, ο υποψήφιος για την Κυπριακή Προεδρία που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς, σε ομιλία του στην Αθήνα, το βράδυ της Κυριακής.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, έστρεψε τα πυρά του κατά «κύκλων της ΕΕ» που, όπως είπε, διαρρέουν τις κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο, καθώς και σε όσους τον κατηγόρησαν γιατί η Κύπρος ζήτησε βοήθεια από τη Ρωσία και όχι από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Παράλληλα επανέλαβε την αντίθεσή του στις ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, λέγοντας ότι «δεν αποδέχεται ξεπούλημα του εθνικού πλούτου».
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου, ζήτησε από την κυπριακή Εκκλησία να μεταβιβάσει στο κράτος εκκλησιαστική γη 15.564 στρεμμάτων, αξίας 206 εκατομμυρίων ευρώ, όπως προβλέπει η συμφωνία του 1971, ως αντάλλαγμα για την κάλυψη εκ μέρους του κράτους της μισθοδοσίας του εφημεριακού κλήρου της υπαίθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: