Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΜΕ : Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών που ξεκινούν από την Κυριακή 20 Γενάρη σε διάφορες περιοχές της χώρας και με επίκεντρο την Θεσσαλία.

Κινητοποιήσεις που έχουν στο στόχαστρό τους την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, την αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. Στο πλαίσιο των αποφάσεων και νέων μέτρων της ΚΑΠ και της Ε.Ε, η κατάσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς χειροτερεύει με γοργούς και δραματικούς ρυθμούς.
Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα περικόψει επιδοτήσεις, θα επιβάλει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, θα ξεκληρίσει με γρηγορότερους ρυθμούς μικρομεσαίους αγρότες συγκεντρώνοντας γη και παραγωγή στα χέρια μεγαλοαγροτών, ενώ η κτηνοτροφία οδεύει στον αφανισμό εντείνοντας την διατροφική εξάρτηση του λαού μας.
Τα νέα βάρβαρα μέτρα που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με τα χαράτσια , τους δυσβάσταχτους φόρους σε εισόδημα και χωράφια, την μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ στο 6% από 11%, την μείωση της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, το πετσόκομμα των εξευτελιστικών συντάξεων του ΟΓΑ κατά 30€ τον μήνα, την κατάργηση των δώρων, τις αυξήσεις ως υπερδιπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ, τις μεγάλες αυξήσεις της ΔΕΗ και τον ΕΛΓΑ, θα πλήξουν ακόμη περισσότερο το ήδη μειωμένο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και θα οδηγήσουν σημαντικό τμήμα τους στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα.
Ταυτόχρονα οι μικροί αγρότες-κτηνοτρόφοι βλέπουν το κόστος παραγωγής να αυξάνει και να πουλάνε την παραγωγή τους μισοτιμής για να αυξάνουν τα κέρδη τους έμποροι, βιομήχανοι και εισαγωγείς τόσο σε βάρος των αγροτών-κτηνοτρόφων όσο και της λαϊκής κατανάλωσης, αφού οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι αγοράζουν πανάκριβα τα προϊόντα. Δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, επιστροφές από ΦΠΑ, εξισωτικές αποζημιώσεις, το πράσινο σκουλήκι που έκανε τεράστια ζημιά και δεν αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ όπως θα έπρεπε και δεν ξέρουμε αν θα εισπράξουν οι πληγέντες αγρότες την συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι. Χιλιάδες αγρότες παραμένουν ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αφού δεν έχουν να πληρώσουν την εισφορά στον ΟΓΑ. Οδηγούν την αγροτιά ουσιαστικά στην ανεργία και παραδίνουν τη γη στο μεγάλο κεφάλαιο.
Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά του μεγάλου κεφαλαίου, η κυριαρχία των μονοπωλίων για να μας ξεζουμίζουν και να γεμίζουν τα μπαούλα τους με όλο και περισσότερα κέρδη. Ληστεύουν την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές.
Επομένως ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας της εργατικής τάξης, ενάντια στην βάρβαρη ταξική πολιτική με αντιμονοπωλιακούς στόχους πάλης και αιτήματα, με αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να πετυχαίνουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Το "όλοι για έναν και ένας για όλους" ισχύει για το εργατικό και για το αγροτικό κίνημα.
Μπορούμε με την συμμαχία μας και τον αγώνα μας, να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας εμείς να πάρουμε την εξουσία και να οργανώσουμε την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα να οργανώσουν την αλληλεγγύη των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις των αγροτών, να βρεθούν μαζί τους στη μάχη που ετοιμάζονται να δώσουν.
Πηγή : ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: