Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Όχι στη δίωξη του Πέτρου Καπετανόπουλου!

Αθήνα 10-1-2013
Όταν τον Ιούλη του 2012 ο Πέτρος Καπετανόπουλος τολμούσε να διαμαρτυρηθεί έξω απ’ το σπίτι του για τη βάναυση κακοποίηση ενός μετανάστη από αστυνομικούς της «Ομάδας ΔΙΑΣ» που τον κλωτσούσαν στην κοιλιά, δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί τι θα ακολουθούσε σε βάρος του, για την πράξη του, αυτή.

Ενδεικτική για τη φάση της φασιστικοποίησης της κυρίαρχης πολιτικής και της τρομοκράτησης απέναντι στο λαό στην οποία έχουμε μπει, η εξέλιξη ήταν η σύλληψη του Καπετανόπουλου, και η ολονύκτια κράτησή του στο Α.Τ. Κολωνού με τις κατηγορίες της «αντίστασης κατά της αρχής», της «ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης» και της «απόπειρας απελευθέρωσης κρατουμένου»!!! Μη σταματώντας σ’ αυτά, η εισαγγελέας του πρόσθεσε στη συνέχεια και την κατηγορία της «συνέργειας σε κλοπή» (!!!) μετά την ομολογία του μετανάστη ότι είχε κλέψει μια τσάντα επειδή πεινούσε. Κραυγαλέο το «μαγείρεμα» κατηγοριών, δεδομένου ότι ούτε ο αστυνομικός (μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας) ούτε η κοπέλα της οποίας η τσάντα κλάπηκε δεν ανέφεραν στις καταθέσεις τους για συνεργό.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στις άδικες κατηγορίες προστίθεται ένας επιπλέον κίνδυνος για τον Πέτρο Καπετανόπουλο: να βρεθεί σε «προσωρινή αργία» απ’ τη δουλειά του, στον ΟΑΕΔ Περιστερίου, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία μπορεί να τραβήξει χρονικά έως και 4-5 χρόνια! Αυτό προβλέπεται απ’ το νέο Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα του τρίτου Μνημονίου για όποιον δημόσιο υπάλληλο παραπέμπεται με κακουργηματικές κατηγορίες, σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος τρομοκρατίας και πειθάρχησης στο σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Το γεγονός, λοιπόν, πως ένας άνθρωπος τολμά να ορθώσει το ανάστημά του, διαμαρτυρόμενος για την ωμή βία και τρομοκρατία των οργάνων καταστολής, του «κοστίζει» βαριές, άδικες, «μαγειρεμένες» κι αβάσιμες, κατηγορίες, αλλά ακόμα και τον κίνδυνο να χάσει τη δουλειά του για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το μήνυμα που θέλει να στείλει το σύστημα και οι μηχανισμοί του προς το λαό είναι σαφές: «Μην διαμαρτύρεστε, μην αντιδράτε, μην αντιστέκεστε στα “έργα” των μηχανισμών μας, γιατί μπορεί να βρεθείτε μπλεγμένοι»!
Ν’ αναπτυχθεί ένα μαζικό κίνημα καταγγελίας της φίμωσης και της φρονηματικής αυτής δίωξης. Ν’ αναπτυχθεί πλατιά η αλληλεγγύη στον Πέτρο Καπετανόπουλο!

• ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟ!
• ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ!
• Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΦΙΜΩΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: