Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Συνεχίζεται η καταστολή των εργατών στο Βέλγιο.


Από την χτεσινή κινητοποίηση των μεταλλεργατών


Χιλιάδες εργαζόμενοι της χαλυβουργίας «Arcelor - Mittal» πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα της περιφερειακής κυβέρνησης στο Ναμίρ του Βελγίου αντιδρώντας στην πρόσφατη ανακοίνωση της επιχείρησης να κλείσει έξι εγκαταστάσεις της στην περιφέρεια της Λιέγης, στο ανατολικό Βέλγιο, αφήνοντας χωρίς δουλειά 1.300 εργαζόμενους.
Ο κολοσσός (πρώτος παραγωγός σε χάλυβα στον κόσμο με ινδικά κεφάλαια) υποστήριξε πως η κίνηση αυτή είναι απαραίτητη εξαιτίας «της επιδείνωσης της ευρωπαϊκής αγοράς» και της μείωσης των παραγγελιών».
Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση αντλιών νερού για να αποτρέψουν την προσέγγιση των εργαζομένων στο κυβερνητικό κτίριο, προκαλώντας την άμεση αντίδρασή τους. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν αρκετοί εργαζόμενοι, χωρίς ωστόσο να δίνεται συγκεκριμένος αριθμός από την αστυνομία, αλλά μόνο πως τραυματίστηκαν 6 αστυνομικοί.
Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι της «Arcelor - Mittal» στη Λιέγη είχαν ψηφίσει τη Δευτέρα να επιστρέψουν στις εργασίες τους σήμερα Τετάρτη, αποφασίζοντας παράλληλα μια σειρά δράσεων για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της επιχείρησης. Αυτές οι δράσεις αφορούν διαμαρτυρίες που θα γίνουν στα κεντρικά γραφεία της «Arcelor - Mittal» στο Λουξεμβούργο, καθώς και στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: