Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΔΤ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας για την ανάμιξη αστυνομικών σε κύκλωμα εμπορίου ναρκωτικών.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Οι αποκαλύψεις για την εκτεταμένη συμμετοχή υψηλόβαθμων αστυνομικών στελεχών, μεταξύ των οποίων και ο Δ/της της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, σε πανελλαδικό κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών, ήρθε να επιβεβαιώσει τις υποψίες της κοινής γνώμης: Ότι η δράση των κάθε είδους μαφιόζικων κυκλωμάτων στηρίζεται στην ανοχή και συμμετοχή της αστυνομίας.
Δεν πρόκειται για “μεμονωμένο περιστατικό”, όπως θέλουν να εμφανίσουν ο κρατικός μηχανισμός και οι ακροδεξιοί οπαδοί του “νόμου και της τάξης”. Η μαζική συμπαράσταση που επέδειξαν οι αστυνομικοί του Βόλου και της Θεσσαλονίκης στους κατηγορούμενους συναδέλφους-πρεζέμπορους καταδεικνύει ότι η διαφθορά στην ελληνική αστυνομία είναι εκτεταμένη και διαπερνά όλα της τα κλιμάκια, και ότι η ταγματασφαλίτικη, φασιστική ιδεολογία σύμφωνα με την οποία οι αστυνομικοί είναι υπεράνω νόμων και ηθικών αρχών αποτελεί τον κυρίαρχο τρόπο σκέψης της πλειοψηφίας των αστυνομικών.
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας καλεί τις υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις, εργατικά σωματεία, συλλόγους πολιτών, κάθε δημοκρατικό πολίτη να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να απαιτήσουμε:
 
1. Πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης, με άμεση δημοσιοποίηση κάθε σχετικού στοιχείου από τις δικαστικές αρχές. Να μην επιτρέψουμε να κουκουλωθεί ακόμα ένα περιστατικό αστυνομικής εγκληματικότητας.
2. Την άμεση καθαίρεση της γνωστής ακροδεξιάς κομπανίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βόλου. Την ώρα που οι συγκεκριμένοι κύριοι ανάλωναν όλη την ενέργειά τους στις δημόσιες σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, το χτύπημα του λαϊκού κινήματος, και την κατασκευή κατηγοριών σε κοινωνικούς αγωνιστές, οι υφισταμένοι τους δηλητηρίαζαν με πρέζα τα παιδιά αυτού του τόπου. Είτε πρόκειται για άμεση συνενοχή, είτε για έμμεση υποστήριξη βασισμένη στη γνωστή πλέον στην βολιώτικη κοινωνία φασιστική τους ιδεολογία.
 
Τέλος, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το εργατικό και το νεολαιίστικο κίνημα να παλέψουμε για την αποδυνάμωση και ανατροπή της αστυνομικής αυθαιρεσίας, με άμεσα αιτήματα την διάλυση όλων των ειδικών τμημάτων της αστυνομίας (ασφάλεια, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ κτλ.), τα οποία είναι τα κέντρα εγκληματικότητας και φασιστικής ιδεολογίας, και τον αφοπλισμό των αστυνομικών, καθώς είναι ξεκάθαρο πλέον ότι αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνική πλειοψηφία.
 

Πηγή : ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: