Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα


Είναι ολοφάνερο ότι και στον χώρο των δικηγόρων επιβεβαιώνεται η αδικία και η εχθρική στόχευση του μέτρου που λέγεται απελευθέρωση επαγγελμάτων, απελευθέρωση υπηρεσιών με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων θα αναγκαστεί να βρεθεί και έξω από το επάγγελμα.
Και αυτό ανεξάρτητα από την κρίση, πολύ περισσότερο σε συνθήκες κρίσης, απ' τη στιγμή που στόχος είναι όλη η δικηγορική ύλη να συγκεντρωθεί στα χέρια λίγων μεγάλων εταιριών, οι οποίες συνδέονται με τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες κλπ. Επιπλέον ένα μεγάλο μέρος των δικηγόρων είτε είναι μισθωτοί, είτε αυτοαπασχολούμενοι αντιμετωπίζουν πρόσθετα προβλήματα που έχουν σχέση πέρα από το εισόδημά τους, με το ασφαλιστικό αφού τα Ταμεία Υγείας κλπ γκρεμίζονται μέσα σ' αυτή τη γνωστή διαδικασία που λέγεται ΕΟΠΥΥ.
Επιβεβαιώσαμε στους αντιπροσώπους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ότι εμείς θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των δικηγόρων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται κοντά στην εξαθλίωση και θα υπερασπιστούμε και εκείνους που σε ένα μικρό χρονικό διάστημα θα βρεθούν σε πολύ άσχημη μοίρα. Είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν μέλλον μπροστά τους να είναι δικηγόροι, σε μεσαίες, νεότερες και πολύ νεαρές ηλικίες.
Θεωρούμε ότι και ο χώρος των δικηγόρων πρέπει να συντονίζεται και με τους άλλους εργαζόμενους παίρνοντας υπόψη ότι κάθε κλάδος βεβαίως έχει τα ιδιαίτερα αιτήματα, αλλά ο εχθρός και η επίθεση έχει ενιαία χαρακτηριστικά.

Πηγή: Κ.Κ.Ε.

1 σχόλιο:

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Μπράβο στη συντρόφισσα Γραμματέα, μπράξο στο τιμημένο ΚΚΕ για τις πρωτοβουλίες και τις δηλώσεις του για τη μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων και γενικότερα για το χώρο της Δικαιοσύνης, που σαν Ιδέα και σαν Σκοπός παραμένει το μεγάλο ζητούμενο, που στην αστική εκμεταλλευτική κοινωνία παραμένει χίμαιρα και όνειρο απατηλό...
Συγχαρητήρια στο τιμημένο Κόμμα της εργατικής τάξης